Döviz alım satımı kimlik numarasıyla

döviz bürosu açmak zorlaştı. Döviz büroları için sermaye miktarı arttırıldı. Döviz alım-satımlarında TC kimlik numarası beyanı da zorunlu hale getirildi.

Döviz alım satımı kimlik numarasıyla

Döviz alım satımına yetkili müesseselerin kuruluşu zorlaştırıldı. Döviz bürolarından alınan 200 bin-500 bin lira tutarındaki başvuru ücretleri, artırıldı. Döviz büroların bundan böyle faaliyet gösterdikleri 4 ayrı bölgeye göre 2 ila 6 milyon lira arasında başvuru ücreti ödeyecek. Hazine Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre asgari sermaye tutarı da A grubunda 10 milyon liraya, B grubunda ise 5 milyon liraya çıkartılacak. Sermaye artırımı mevcut döviz bürolarına 2022 yılı sonuna kadar süre tanınacak. Her bir şube için 2 milyon lira olan ilave asgari sermaye tutarı da 3 milyon liraya çıkartılacak. Halen A grubu bürolarda ödenmiş sermayenin en az 5 milyon lira, B grubu bürolarda ise 1 milyon lira olması gerekiyor. Düzenleme ile kayıt dışılığın azaltılması hedefleniyor.

Döviz bürolarından yapılan alım satım işlemlerinde müşterinin kimlik numarasının kayıt altına alınması da zorunlu hale geldi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın