'Doktor Kıyamet' olarak bilinen ünlü yatırım uzmanı Marc Faber: Türkiye yatırım için cazip

Doktor Kıyamet: Türkiye yatırım için cazip

'Doktor Kıyamet' olarak bilinen ünlü yatırım uzmanı Marc Faber: Türkiye yatırım için cazip

Uluslararası finans piyasalarındaki kriz tahminleri dolayısıyla 'Doktor kıyamet' olarak bilinen yatırım uzmanı Marc Faber, yatırımlar için Türkiye'nin cazip olduğunu söyledi. Yabancı yatırımcılar için Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde yatırım fırsatları bulunduğunu aktaran Faber, "Türk varlıkları, değerinin altında. Türkiye yatırımlar için görece cazip. Türkiye'de hisse senedi almayı düşünüyordum. Almadım. Fakat şimdi yatırım yapmayı düşünüyorum" dedi.

Faber, kripto paralara değinirken, "Bana yazan iki uzmanım var. Onlar bana 'kaybetmeyi göze aldığınız kadarını kripto para birimlerine yatırın' dedi" ifadesini kullandı.

AB'DEN UZAK DURUN

İngiltere ve Türkiye'nin AB dışında kalmaya devam etmesi gerektiğini savunan Faber "Bence Avrupa'daki her ülke Türkiye gibi olmayı, birlikte olmamayı diler. Avrupa'da çoğu insan AB'den nefret ediyor. Fakat politikacılar AB'yi seviyor. Çünkü çok fazla para kazanıyorlar. Türkiye, AB'ye hiçbir zaman üye olmamalı. Asla..." diye konuştu.

ERDOĞAN KARŞI ÇIKMA CESARETİNE SAHİP

Ünlü yatırım uzmanı Marc Feber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsederken, "Bazı insanların onu sevdiğini, bazı insanların da sevmediğini söyleyebiliriz. Fakat o bir lider. Esasen Amerika'ya ve AB'ye karşı çıkma cesaretine sahip. Bunu kabul etmemiz gerekiyor" dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın