Doğalgaz desteği ne zaman ödenecek, tarih belli oldu mu? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır?

Doğalgaz desteği başvurusuna dair son gelişmeler araştırılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen son Kabine toplantısının ardından, kömür yardımı gibi doğalgaz yardımının da yapılacağını açıkladı. Peki, Doğalgaz desteği ne zaman ödenecek, tarih belli oldu mu? 2022 Doğalgaz desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır? İşte konuya dair son gelişmeler...

Doğalgaz desteği ne zaman ödenecek, tarih belli oldu mu" 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır"

Doğalgaz desteği başvurusunda bulunmak isteyenler araştırmalarında konuya yer verdi. Kabine toplantısının ardından Başkan Erdoğan tarafından açıklanan doğalgaz desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından da bir kez daha gündeme geldi. Peki, Doğalgaz desteği ne zaman ödenecek, tarih belli oldu mu? 2022 Doğalgaz desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır?

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı kadar doğalgaz desteği de sağlanacağını belirterek, "Evinde doğalgaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız" dedi.

Bakanlık olarak yapılacak doğalgaz yardımının detaylarını da anlatan Bakan Derya Yanık, "Sağladığımız kömür yardımı kadar doğalgaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğalgaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız" dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, daha önce yaptığı açıklamada, 'Sağladığımız kömür yardımı kadar doğal gaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğal gaz ücretine yardımcı olacağız.

Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız" sözleriyle vatandaşları bilgilendirmişti.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'tan tarih geldi. Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı dolayısıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılan anma töreninde konuşan Bakan Yanık,

"Biz çalışıyoruz, programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğal gaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

2022 tediye tarihleri açıklandı mı? İşçiye ilave tediye ödemesi ne zaman yapılacak?

  • Doğalgaz desteği
  • başvurusu
  • kimlere verilecek
  • ne zaman ödenecek
  • bakan derya yanık
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın