Doğalgaz desteği başladı! Ödemeler ne zaman yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği'nde başvuruların bugün itibarıyla başladığını açıkladı. 81 ilde ihtiyaç sahiplerinin ısıl haritası çıkarıldı. 4 milyon haneye yapılacak 3 milyar liralık yardım için ısıl haritası çıkarıldı. Ödemeler mart ayının ikinci haftası başlayacak.

Doğalgaz desteği başladı! Ödemeler ne zaman yapılacak"

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nca ısınma desteği olarak verilen kömür yardımı artık doğalgaz desteği olarak da verilecek. 4 milyon haneye 3 milyar liralık doğalgaz desteği bugün itibarı ile başladı

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler e-devlet üzerinden ve bakanlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) giderek başvuruda bulunabilecek.

Kapsam genişliyor! 3600 ek gösterge bekleyenlere müjde

ÖDEMELER MART AYININ İKİNCİ HAFTASINDA

Doğalgaz destek ödemeleri mart ayının ikinci haftası başlayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek ısıl haritaya göre tespit edilecek.

Destek ödemeleri hane başına 450 ila bin 150 lira arasında değişecek. Doğalgaz destekleri yılda iki kez olmak üzere mart ve ekim aylarında gerçekleştirilecek. Başvuru sonucunda hak sahibi olan kişiler PTT'lerde doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

"Elektrik faturaları neden yükseldi?" sorusuna Binali Yıldırım'dan yanıt

ISIL HARİTASI ÇIKARILDI

81 ilde ihtiyaç sahiplerinin ısıl haritası çıkarıldı. Yardım miktarı belirlenmeden önce bakanlık bünyesinde oluşturulan ekiplerce, Türkiye genelinde doğalgaz altyapısı olup kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri alındı.

Altını getiren böyle kazanacak! İşte 10 soruda 'Altın Tasarruf Sistemi'

ENDEKS HAZIRLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin her bölgesinin farklı iklim koşullarına sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, bölgelerin ısıl değerlerine göre endeks geliştirdi.

Endeks, tüm ilçelerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden her bir ölçüm noktası için saatlik bazda son 4 yıllık sıcaklık verilerinin uluslararası yöntemlerle değerlendirilmesiyle oluşturuldu.

  • doğalgaz yardımı başlıyor
  • doğalgaz yardımı ne zaman
  • doğalgaz yardımı ne kadar
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın