Benli: 'Özel hastanelerden şikayetçiyim'

Atilla Benli başkanlığındaki Türkiye Sigorta Birliği yöneticileri iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Benli: 'Özel hastanelerden şikayetçiyim'

Sigorta sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigorta poliçesi fiyatlarındaki artış konusunda özel hastanelerden dert yandı. Benli, TSB'nin genel kurulu sonrası belirlenen yeni yönetiminin tanıtıldığı, gelecek dönemde benimsenecek yaklaşımının ele alındığı toplantıda yaptığı konuşmada "Özel hastanelerden şikayetçiyim. Biz sebep değiliz, sonucuz. Hastanelere veya yedek parçacılara sorun bu fiyat artışını" dedi. Benli pandemi biter bitmez bazı özel hastanelerin tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili sözleşmeleri iptal ettiğini de belirterek "Bazı hastaneler yol ortasında bırakıyor" diye konuştu. Benli yıl sonu itibarıyla sektörde ortalama yüzde 80 maliyet artışı olacağını da belitti.

Bu yılın ilk 3 ayında prim üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artışla 43 milyar liraya ulaştığını aktaran Benli, "Bu dönemde hayat dışı branşta prim üretimi yüzde 74 artışla 37 milyar lira olarak gerçekleşirken, hayat branşında prim üretimi yüzde 46 artışla 5,7 milyar lira oldu. Benzer şekilde BES ve OKS'de devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğü de nisan ayı itibarıyla geçen yıla göre yüzde 61 artışla 281 milyar lirayı aştı." diye konuştu. Benli, sağlık sigortasında sigortalı sayısının yükselmeye devam ettiğini belirterek, tamamlayıcı sağlık sigortalı sayısının son bir yılda yüzde 61 arttığını bildirdi.

  • özel hastane
  • türkiye sigortalar birliği
  • atilla benli
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın