Başkan Erdoğan'dan iki müjde: Elektrik faturasındaki TRT payı kaldırıldı, Sağlık Bakanlığı'na 40 bin kişi alınacak

EBRD'den yeni kaynak! Elektrik faturasından TRT payı kalkıyor. Erdoğan'dan iki müjde: “Elektrik faturalarından TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldıracağız. Sağlık Bakanlığı'na 40 bin yeni personel alacağız.”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

1500 TL ENERJİ DESTEĞİ: Küresel düzeydeki tüm bu yükselişe rağmen, bu yıl elektriği maliyetinin neredeyse yarısı düzeyinde bir faturayla vatandaşlarımıza vererek 17 milyar liralık bir sübvansiyon yaptık. Böylece sadece 2021 yılı için vatandaşlarımızın cebinden toplamda 127 milyar liralık ilave bir meblağın çıkmasını önledik. Bir başka ifadeyle her vatandaşımıza yıllık 1500 liranın üzerinde bir enerji desteği vermiş olduk."

İKİ KESİNTİ BİRDEN İPTAL: "Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık. Hem enerji sektöründeki kurumların dengelerini bozmayacak hem vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir yaklaşımla bu küresel enerji krizini yönetmeyi sürdüreceğiz."

SAĞLIĞA 40 BİN KADRO: "Sağlık Bakanlığımıza 40 bin yeni sağlık personeli alınacağının müjdesini de milletimizle paylaşmak istiyorum. Kovid salgınını ülke gündeminden tamamen çıkartana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Sağlık hizmetlerinde herhangi bir krize asla izin vermeyiz."

Başkan Erdoğan, EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso'yu kabul etti. Kabulde Maliye Bakanı Lütfi Elvan da hazır bulundu.

KADIN GİRİŞİMCİYE 600 MİLYON EURO

Başkan Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Başkanı Odile Renaud-Basso'yu Külliye'de kabul etti. Görüşme öncesi açıklama yapan Renaud-Basso, EBRD'nin Türk bankaları tarafından kadın girişimcilerin şirketlerinde kullandırılmak üzere 600 milyon euroluk finansman desteği sağlayacağını duyurdu, "EBRD, kadın girişimciler için finansman açığını kapatmaya ve Türkiye'nin kadınlarının gücünü açığa çıkarması için yardımcı olmaya kararlıdır" dedi. EBRD'den yapılan açıklamada da EBRD'nin bugüne kadar Türkiye'de yüzde 95'i özel sektörde olmak üzere 351 projeye toplam 14 milyar euroluk yatırım yaptığı belirtildi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın