Başkan Erdoğan: Girişimci gençlerden beklentilerimiz büyük

Başkan Erdoğan küresel ekonomi sisteminde köklü bir değişimin yaşandığına dikkat çekerek, girişimci gençlere çağrı yaptı: “Gençlerden aldığımız güçle geleceğe umutla bakıyoruz. Gençlerimizden beklentimiz büyük.”

Başkan Erdoğan: Girişimci gençlerden beklentilerimiz büyük

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından Konya'da gerçekleştirilen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi programı başladı. Zirvenin açılışına video mesaj gönderen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Batı ülkelerinin nüfusunun yaşlanmaya başladığı, doğuda hâlâ eğitim ve altyapı sorunlarının çözülemediği bir dönemde ülkemiz Türkiye, gençlerinden aldığı güçle geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır" dedi. Bu yıl 'fikirden girişime' temasıyla yapılan zirveye görüşleri, değerlendirmeleri, birikimleri ve ürünleriyle katkı veren tüm katılımcılara teşekkürlerini sunan Erdoğan, girişimciliğin Türk milletinin özünde var olan bir özellik olduğunu belirtti.

MİLLETİMİZ ÜRETKEN

Gerekli altyapıyı, eğitimi, imkanı sunduklarında milletin her ferdinin girişimcilik konusunda son derece üretken olabildiğini bildiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Küresel yönetim ve ekonomide sisteminde köklü bir değişimin yaşanmaya başladığı şu dönemde bu hasletimiz önümüze çok büyük fırsatlar getiriyor. 19 yılda, ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde 2023 hedeflerimize ulaşarak ve ardından 2053 vizyonumuzu hayata geçirerek bu fırsatları değerlendirmenin gayreti indeyiz. Yeşil Kalkınma Devrimi ile ilk müjdesini verdiğimiz yeni vizyonumuzun şekillenmesinde kamudan özel sektöre herkese çok önemli görevler düşüyor."

TEKNOLOJİ TEMELLİ EKONOMİ GÜÇLENİYOR

Erdoğan, şöyle konuştu: "Küresel üretim ve lojistik merkezlerinin yeniden oluştuğu dijitalleşme ve teknoloji temelli bir ekonomi işleyişinin güçlenmeye başladığı bir süreçte yapılan zirve, hepimiz için yol gösterici sonuçlar doğmasına vesile olacak. Bu çerçevede özellikle gençlerimizden çok büyük beklentilerimiz var." Erdoğan, atlattıkları her badirenin milletin hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını perçinlediğini aktardı.

İki gün boyunca devam edecek zirvede, fikir ve projeler yatırımcılarla buluşuyor.

GİRİŞİMCİLERİ PROJELERE BAKARAK FİNANSE EDİN

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi programı başladı. Erdoğan'ın video mesaj gönderdiği zirvenin açılışında konuşan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, "Bankacılık sistemimize diyoruz ki girişimcilerin projelerine bakarak, kendi kredibilitesine bakarak finanse edin. Sadece gayri menkul ipoteği istemeyin. Belki de finanse etmediğiniz bir proje Türkiye'nin ve dünyanın en önemli projesi olacak" dedi. Ülkelerin söz sahibi olmasında her türlü gelişmişliğin önemli payı olduğuna değinen Koç, çok kutuplu dünyada yer almak için kamunun girişimcinin önünü açacak adımları atması gerektiğine işaret etti. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu da, "Ülkemize ve gençliğine inanıyor, geleceğe umutla bakıyoruz. Bu programda, savunma sanayiinden, yazılım ve lojistik firmalarına kadar çok sayıda girişimci firmayla da bir arada olma fırsatı yakalayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın