Avrupa, Türkiye için 2. doz aşıyı bekliyor

Tur şirketleri Türkiye için ikinci dozu bekliyor. Avrupa Birliği (AB) Kovid-19 nedeniyle geçici seyahat kısıtlaması getirilen ülkeler listesini güncelledi.

Avrupa, Türkiye için 2. doz aşıyı bekliyor

AB Konseyi'nin kısıtlamaların kaldırılmasını önerdiği listede Türkiye yer almazken tur şirketleri Türkiye'ye yapılacak turları 16 Temmuz'a kadar iptal ettiklerini, bu tarihten sonraki rezervasyonların Türkiye'nin turuncu ya da yeşil listeye alınması halinde devam edeceğini bildirdi. Son güncellemenin ardından seyahat firması TUI Belçika Küba, Yeşil Burun Adaları, Meksika, Dominik Cumhuriyeti ve Jamaika'ya olan seyahat paketlerinin iptal edildiğini duyurdu. TUI İngiltere, İngiltere'nin kırmızı listesinde bulunan Türkiye'ye yönelik 12 Temmuz'a kadar olan seyahatlerin iptal edildiğini, sonraki tarihleri içeren planların netleşmesi için 24 Haziran'da yapılacak seyahat listesi güncellemesini beklediklerini belirtti.

BAĞLAYICILIĞI YOK

Öneri niteliğindeki AB Konseyi listesinin yasal olarak bağlayıcılığı bulunmuyor. Üye ülkeler bu liste doğrultusunda kendi kararlarını almakta serbest. Avrupa Konseyi her iki haftada bir listeyi yeniden değerlendiriyor.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın