Asgari ücret desteği 2021 ne kadar olacak? Asgari ücret desteği nedir, ne zaman verilecek?

Asgari ücret desteği, torba yasa teklif kapsamında gündemde geldi. Bu sebeple vatandaşlar, Asgari ücret desteği nedir, ne zaman verilecek? Asgari ücret desteği 2021 ne kadar olacak? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Asgari ücret desteği 2021 ne kadar olacak" Asgari ücret desteği nedir, ne zaman verilecek"

Asgari ücret desteği yoğun olarak araştırılan konu başlıklarından oldu. Ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa kapsamında yeni asgari ücretli çalışanlara yeni destek gelecek. Peki, Asgari ücret desteği nedir, ne zaman verilecek? Asgari ücret desteği 2021 ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR, NE ZAMAN VERİLECEK?

Hürriyet'te yer alan habere göre sektör ayrımı yapılmadan asgari ücretten maaş veren işverene 75 lira asgari ücret desteği sağlanacak.

Ödemelerin ne zaman yapılacağı ise henüz belli değil. Konu hakkında resmi kaynaklardan bir açıklama geldiği taktirde haberimize ekleyeceğiz.

2021 YILINDA UYGULANMAMIŞTI

İşçinin işverene olan yükünün azaltılması kapsamında uygulama ilk kez 2016 yılında fiiliyata geçmişti. Ancak 2021 yılında kanuna ilişkin tarih güncellemesi yapılmamıştı ve işverene asgari ücret desteği verilmemişti. Kanun maddesinin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından devlet tarafından asgari ücretli işçi çalıştıran işverenler desteklenmiş olacak.

  • Asgari ücret desteği
  • Asgari ücret desteği ne zaman
  • Asgari ücret desteği ne kadar
  • Asgari ücret desteği 2021
  • torba yasa Asgari ücret desteği
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın