Araçlara ÖTV indirimi 2021 olacak mı? İşte ÖTV matrah güncellemesine dair detaylar...

ÖTV indirimi hakkında güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yazıda, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildi. Sıfır veya ikinci el araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise araçlara ÖTV indirimi gelecek mi? sorusuna yanıt aramaya başladı. Haberimizin içerisinden ÖTV matrah güncellemesine dair detaylara ulaşabilirsiniz.

Araçlara ÖTV indirimi 2021 olacak mı" İşte ÖTV matrah güncellemesine dair detaylar...

ÖTV indirimi yoğun olarak araştırılan konu başlıklarından oluyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildiği Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile belli oldu. Kararın ardından gözler araç fiyatlarında indirim olup olmayacağına çevrildi. Peki, Araçlara ÖTV indirimi gelecek mi? İşte ÖTV indirimine hakkında gelişmeler...

ARAÇLARA ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre binek araç Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları değişti.

Buna göre, yüzde 45'lik ÖTV diliminde yer alan araçların matrah limiti 85 bin liradan 92 bin liraya çıktı. Yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki araçlarda da matrah limiti ise 130 bin TL'den 150 bin TL'ye yükseldi.

Kararda elektrikli otomobillerin ÖTV diliminde de değişiklik yapıldı. Elektrikli araçlarda yüzde 45'lik ÖTV diliminin üst sınırı 114 bin lira olarak belirlendi. 114 bin lira ile 170 bin lira arasında değere sahip olan araçlar için ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak.

Alınan bu kararın ardından düşük matrahlı sıfır otomobil fiyatlarının indirimi girmesi bekleniyor.

Matrah nedir, ne demek? ÖTV matrah artırımı ne anlama geliyor?

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın