Amazon giriş amazon.com.tr Amazon Türkiye kargo ücretleri kaç TL nasıl ödeme yapılır

İnternet üzerinden satış konusunda yıllardır özellikle Amerika'da adından söz ettiren Amazon, Türkiye'de de hizmet vermeye başladı. Türkiye'de yeni hizmet verecek olan Amazon'un detayları birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Amazon nedir? Amazon Türkiye'de faaliyetlerine başladı. E-ticaret devi Amazon'un Türkiye pazarına girmesi ile birlikte vatandaşlar Amazon ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Amazon'un tüketicilere neler sunduğu ve nasıl alışveriş yapılabileceği ise merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki Amazon nedir? Amazon'dan nasıl alışveriş yapılır? Detaylar haberimizde... 1 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük şirketlerinden olan e-ticaret devi Amazon Türkiye’deki faaliyetlerine bu sabah itibariyle resmen başladı. Kurucusu Jeff Bezos’u dünyanın en zengini yapan şirket, Türkiye’de online ticarete adım attı. ABD’li e-ticaret devinin Türkiye operasyonlarının başına getirilen Ülke Müdürü Sam Nicols, “Bugün, Türkiye’deki müşterilerimize, binden fazla yerli satıcımız ile beraber milyonlarca ürünü sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki aylar içinde, ürün yelpazemizi ve teslimat seçeneklerimizi artırarak en iyi müşteri hizmetini sunmak adına Türkiye’deki faaliyetlerimizi geliştireceğiz” dedi. Satıcı Hizmetleri Ülke Lideri Alpagut Çilingir ise konuyla ilgili olarak “E-ticaret sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki küçük ve büyük ölçekli işletmelerle aynı düzeyde çalışma imkanına sahip olurken, işlerini büyütme fırsatı yakalıyor. Biz de Amazon olarak, satıcıların başarılı olması için çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz; yüklerini azaltacak araçlar sunuyor ve satışlarını artırmalarına destek oluyoruz.” diye konuştu. Peki 2017 yılında büyüklüğü 42 milyar TL'yi aşan Türkiye e-ticaret pazarına giriş yapan Amazon’un Türk tüketicileri açısından öne çıkan özellikleri neler?

Amazon giriş amazon.com.tr Amazon Türkiye kargo ücretleri kaç TL nasıl ödeme yapılır

Amazon'dan nasıl alışveriş yapılır? Amazon Türkiye'de faaliyetlerine resmen başladı. Türkiye pazarına giren Amazon çeşitli fırsatlar sunuyor. Vatandaşlar Amazon'dan nasıl alışveriş yapabileceğini ve diğer detayları araştırmaya başladı. Peki Amazon nedir? Amazon'dan nasıl alışveriş yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde... Şu an itibariyle Amazon Türkiye’de 2 farklı teslimat seçeneği bulunuyor: Standart Teslimat ve Ekspress Teslimat. Standart teslimatta, ürünler İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa için 2-3 iş gününde teslim ediliyor. Diğer şehirlerde bu süre 3-5 iş günü. Kırsal bölgelerde ise 3-7 iş günü. Standart yöntemde teslimat başına kargo ücreti 4.90 TL. 100 TL’nin üstündeki siparişlerde ise teslimat ücreti alınmıyor (Bu sınır, Türkiye operasyonunun başlamasına özel kampanya kapsamında Amazon tarafından satışa sunulan bütün ürünler için 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olacak şekilde 50 TL olarak belirlenmiş). İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı olarak Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi adıyla faaliyetlerine başlayan Amazon’un Türkiye’deki merkezi ise Beşiktaş-İstanbul oldu. Farklı çeşitlerdeki ürünleriyle internet üzerinden satış hizmeti veren Amazon 5 Temmuz 1994’te Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle şehrinde kurulmuştur. Amazon adını dünyanın en büyük nehri olan Amazon Nehri’nden alır.

NERELERDEN ULAŞILABİLİYOR?

Türkiye’deki tüketiciler, Amazon’a web versiyonunun (amazon.com.tr) yanısıra iOS ve Android’in için geliştirilen mobil uygulamaları üzerinden erişebiliyor. Kullanıcıları bu mobil uygulamaları Apple Store veya Google Play’den ücretsiz indirebiliyor. Siteden alışveriş yapabilmek için bir diğer seçenek ise Amazon kendi mobil uygulaması.

SİTEDE NELER VAR?

15 farklı kategoride milyonlarca ürünü bir araya getiren sitenin Türkiye operasyonunda ilk günden itibaren satış yapan 1.000’in üzerinde yerli işletme bulunuyor. 50 TL ve üzerindeki siparişlerde ücretsiz teslimat seçeneğiyle Türk tüketicilerle buluşan Amazon’da kitap, elektronik, spor, outdoor, oyuncak, ev dekorasyonu ve bebek ürünleri gibi farklı kategoride ürünler yer alıyor.

KARGO SEÇENEKLERİ NELER?

Şu an itibariyle Amazon Türkiye’de 2 farklı teslimat seçeneği bulunuyor: Standart Teslimat ve Ekspress Teslimat. Standart teslimatta, ürünler İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa için 2-3 iş gününde teslim ediliyor. Diğer şehirlerde bu süre 3-5 iş günü. Kırsal bölgelerde ise 3-7 iş günü. Standart yöntemde teslimat başına kargo ücreti 4.90 TL. 100 TL’nin üstündeki siparişlerde ise teslimat ücreti alınmıyor (Bu sınır, Türkiye operasyonunun başlamasına özel kampanya kapsamında Amazon tarafından satışa sunulan bütün ürünler için 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olacak şekilde 50 TL olarak belirlenmiş).

HIZLI TESLİMAT HANGİ ŞEHİRLERDE VAR?

Amazon’un Türkiye’de sunduğu diğer bir teslimat seçeneği ise Ekspres Teslimat. Bu seçenekte ürünler İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa için 1 iş gününde alıcıya teslim ediliyor. Diğer şehirlerde ise bu süre 2 iş günü. Kırsal alanlar için ise bu hizmet henüz sunulmuyor. Ekspres kargo seçeneğinde teslimat başına ücret ise 7.90 TL.

HANGİ KARGO ŞİRKETLERİYLE ÇALIŞIYOR?

Amazon, Standart Teslimat işlemi için Türkiye’de MNG Kargo ile çalışıyor. ABD’li e-ticaret şirketinin Türkiye’deki Ekspress Teslimat işleminde ürün teslimatlarını AGT Kurye Hizmetleri şirketi yapıyor. Ürün iadelerinde ise süreç MNG Kargo ile yürütülüyor.

ÖDEME YÖNTEMLERİ NELER?

Amazon Türkiye’de açtığı sitesinde ödeme için ise banka veya kredi kartı seçeneği bulunuyor. Kullanıcılar, banka veya kredi kartı bilgilerini sisteme ekleyerek, ödeme yöntemini belirleyebiliyor. Kullanıcılar bakiyelerini kendilerinin yönetebilcekleri Amazon Hediye Kartları ile de alışveriş yapabiliyor. Ürünlerin türüne ve tutarına uygunluk durumlarına göre kredi kartına 2, 3 veya 6 aylık taksit seçeneği de uygulanabiliyor. Havale, kapıda ödeme, BKM Express... gibi farklı ödeme seçenekleri ise henüz Amazon’un Türkiye sitesinde bulunmuyor.

TÜRKİYE'DEKİ MERKEZİ NERESİ?

İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı olarak Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi adıyla faaliyetlerine başlayan Amazon’un Türkiye’deki merkezi ise Beşiktaş-İstanbul oldu.

AMAZON NEDİR? KURULUŞ AŞAMALARI…

Amazon.com, işe önce kitap satarak başlayan bir elektronik ticaret öncüsüdür. Bugün Amazon’da, DVD, müzik CDsi, bilgisayar yazılımı, bilgisayar oyunu, elektronik eşya, aksesuar, mobilya gibi farkı türden mallar satılmaktadır. Şirket ayrıca kendi tüketici elektroniği ürünlerini (Kindle e-kitap okuyucular, Fire tabletler, Fire TV ve Echo) üretmektedir. Amazon aynı zamanda dünyanın en büyük bulut altyapı hizmetleri (IaaS) sağlayıcısıdır. Şirket arıca AmazonBasics markasıyla USB kablosu gibi basit ürünler satmaktadır.

Amazon’un Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İrlanda, Fransa, Kanada, Almanya, İtayla, İspanya, Hollanda, Avustrayla, Brezilya, Japonya, Çin, Hindistan ve Meksika için ayrı alışveriş siteleri vardır. Almanya sitesinde Türkçe dil seçeneği sunulmaktadır. Amazon’un Türkiye sitesi bulunmamakla birlikte çeşitli Amazon siteleri uluslararası gönderim kapsamında Türkiye’ye gönderim yapmaktadır.

Amazon’un son yıllarda yaptığı en büyük atılım, elektronik kitap okuyucusu Kindle’ı piyasaya sürmek olmuştur. Şu anda Kindle 3 adıyla satılmakta olan cihaz, Amazon’un en çok satılan ürünü haline gelmiştir. Ayrıca, Amazon internet sitesinde Kindle üzerinden okunabilecek oldukça geniş bir elektronik kitap arşivi bulunmaktadır. Halihazırda, Kindle ürünleri ve elektronik kitapların satışı Türkiye’de yapılmamaktadır.

Dünyanın en yaygın alışveriş sitelerinden olan Amazon.com'un logosunda yer alan sarı ok sadece bir gülen surat değil, aynı zamanda amazon.com adresinde a'dan z'ye her şeyi bulabileceğinizi söyleyen gizli bir semboldür.

Amazon.com, 4 Eylül 2018 tarihinde 1. Trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştır. Apple’dan sonra 1. Trilyonluk piyasa değerine ulaşan 2’ci şirkettir.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın