Altın fiyatlarıyla ilgili kafa kurcalayacak tahmin! Yönünü değiştiriyor diyerek uyardı! Düğün sezonu başladığı an...

Altın fiyatlarında yeni gelişmeler yaşanırken fiyatlardaki son durum sık sık sorgulanıyor. Yatırımı olan vatandaşlar fiyatların ne yöne harekete geçeceğini merak ediyor. 53 gün önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte altın fiyatlarında dikkat çeken bir değişim gözlenmişti. Son dönemlerde gram altın 900 ile 930 seviyelerinde geziniyor. Son gelişmeler hakkında yorum yapan uzman isimler fiyatlarda beklenmedik gelişmeler yaşanacağını ifade ediyor.

Altın fiyatlarıyla ilgili kafa kurcalayacak tahmin! Yönünü değiştiriyor diyerek uyardı! Düğün sezonu başladığı an...

Güvenli liman olarak tercih edilen altın fiyatlarında özellikle inişli çıkışlı seyir yaşanıyor. Öte yandan yatırımcılar fiyatların ne olacağı konusunda yapılan uzman yorumlarını yakından takip ediyor. Bu hafta ABD enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte küresel piyasalarda hareketli dakikalar yaşanıyor. Piyasadaki isimler altın fiyatlarıyla ilgili son gelişmeleri kapsamlı bir şekilde yorumladı.

ALTIN FİYATLARINI DOĞRUDAN ETKİLEYECEK

Altın fiyatını doğrudan etkileyecek enflasyon rakamları da piyasaların odağında olacak. usya-Ukrayna savaşı da yatırımcıların odağında yer almaya devam ediyor. Hafta içinde Rusya'ya yönelik ABD ve Batılı ülkeler tarafından bir süredir açıklanması beklenen yeni yaptırımlar sonrası risk algısı arttı.

O SEVİYELER TEST EDİLECEK

Altın fiyatlarının Fed'den gelen şahin mesajlar ve yükselen ABD tahvil faizleri gibi belirgin risklere rağmen alt bandın üzerinde kuvvetli sayılabilecek bir şekilde tutunması, yukarı yönlü bir tepki oluşumu aşamasında olunduğunu düşündürüyordu.

DÜĞÜN SEZONU GELİYOR

Evlenecek çiftler, düğün sezonu öncesi şimdiden takılarını almaya başladı. Hazırlıklarını tamamlamak isteyen gelin ve damat adayları en çok bilezik, set takımları ve alyans tercih ediyor.

Düğün hazırlığında olan vatandaşların alışveriş tercihlerinde ilk sırada yer alan kuyumcularda şimdiden hareketlilik başladı. Kocaeli'de de düğün sezonu için hazırlıklarını tamamlamak isteyen çiftler, kuyumcuların yolunu tutuyor. Gelin ve damat adayları bilezik, set takımları ve alyans alırken, düğüne katılacak misafirler ise gram altına yöneliyor.

BİR SÜRE DAHA SABİT KALACAK

Altın fiyatlarının yüksek olduğunu, ilerleyen günlerde daha da yükseleceğini ifade eden kuyumcu Sergen Kavartkurt, "Pandemi kısıtlamalarının da kalkmasıyla bu sene düğün sezonunda hareketlilik bekliyoruz. Özellikle düğün sezonunda altına bayağı bir rağbet olacaktır. Gelin ve damatlar bilezik, set takımları ve alyansları tercih ediyor. Ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Fiyatlar şu an yükselişte ve fiyatların biraz daha yükseleceğini düşünüyoruz. Tabii ki fiyatların belli bir noktada sabit kalması bizim için daha iyi olacaktır. Genellikle klasik alyanslar tercih ediliyor." dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın