ABD'de enflasyon rakamları açıklandı: İşte dolarda son durum

ABD'de enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından dolarda gerileme yaşandı. Gün içinde 13.80'i aşan dolar/TL akşam saatlerinde sığ piyasada yüzde 4.5 düşüşle 13.20 altına geriledi.

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı: İşte dolarda son durum

Habertürk

Dolar yeni güne hafif düşüşle yüzde 13.75 liradan başladı. Ancak sabah saatlerinde yeniden 13.80 lirayı aştı.

Habertürk'ün aktardığına göre, ABD'de aralık ayı yıllık enflasyonunun yüzde 7 ile beklentilere paralel gelmesi nedeniyle kurda bu verinin açıklanmasının ardından ilk aşamada önemli bir hareket yaşanmadı.

ABD piyasalarının açılması sonrasında doların 6 büyük para birimi karşısında değerini ölçen DXY endeksinde ise ani bir geri çekilme görüldü. Gün içerisinde 95.7 puan seviyesindeki endeks, 95 puanı test etti. 1.135 seviyesindeki euro/dolar paritesi 1.1430'a kadar yükseldi.

Dolardaki düşüşle birlikte yurt içi piyasalar kapandıktan sonra dolar/TL cephesinde de sert bir geri çekilme yaşandı. Gün içinde 13.80'i aşan dolar/TL akşam saatlerinde sığ piyasada yüzde 4.5 düşüşle 13.20 altına geriledikten sonra 13.35 bandında hareket ediyor.

Dün akşam ABD Başkanı Joe Biden'ın ikinci bir dönem için Fed Başkanlığına aday gösterdiği Jerome Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı.

Powell, ekonominin artık son derece destekleyici politikaya ihtiyacı olmadığını belirterek, enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seyretmesi halinde zaman içinde faiz oranlarını daha fazla artırmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın