3600 ek gösterge çıkacak mı? 3600 ek gösterge son durum ne, son dakika gelişmesi var mı?

3600 ek gösterge ile ilgili güncel açıklamalar merak ediliyor. 3600 ek gösterge çıkacak mı? 3600 ek gösterge son durum ne, yeni gelişme var mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Ek göstergenin 2200'den 3000 ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte milyonlarca memur emeklilik ikramiyesi ve emekli maaşlarında önemli derecede artış yaşayacak.İşte tüm detaylar...

3600 ek gösterge çıkacak mı" 3600 ek gösterge son durum ne, son dakika gelişmesi var mı"

Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ile emekli maaşlarında da artış yaşanacak. Bu kapsamda 3600 ek gösterge hakkında güncel açıklamalar merak ediliyor. 3600 ek gösterge çıkacak mı? 3600 ek gösterge son durum ne, yeni gelişme var mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm merak edilenler...

3600 EK GÖSTERGE ÇIKACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren 3600 ek göstergeye ilişkin son açıklaması şöyleydi;

Elvan, "Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı'nın 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu. Sağlıklı bir şekilde analiz etme yönünde çaba sarf ediyorlar" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ek gösterge ile ilgili, "Bu anlamda daha etkin bir performansı devreye sokmak anlamında da bir düzenleme yaptık. Bununla ilgili 3600 ek göstergeyle ilgili sadece sağlık çalışanları değil, diğer benzer çalışanlarla ilgili bir düzenleme var. Onunla ilgili bir çalışmanın olduğunu zaten biliyoruz. Şu dönemde üzerinde daha çok durduğumuz bu performansın şu dönemde sağlıklı bir şekilde devreye girmesini hızla kolaylaştırmak şeklinde olacak." dedi.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge memurların aylık ücretlerini, emekli olduktan sonraki maaşlarını ve emekli ikramiyelerini belirleyebilmek için gerekli olan önemli bir unsurdur. Ek göstergesinin yüksek olması emekli maaşının ve emekli ikramiyesinin de yüksek olması anlamına gelmektedir. Bu sebeple memurlar bulundukları unvanların 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedir.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri bu sayede artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.

3600 ek gösterge düzenlemesi ile öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Düzenlemeden hâlihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın