EYT'de son durum nedir? EYT son dakika gelişmesi var mı?

EYT son dakika gelişmesi, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Konu hakkında bilgi almak sahibi olmak isteyen, prim gün süresini doldurmuş, yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamayan yüz binlerce kişi, EYT son dakika gelişmesi var mı? EYT'de son durum nedir? sorularına yanıt arıyor.

EYT'de son durum nedir" EYT son dakika gelişmesi var mı"

EYT son dakika gelişmesi hakkında detaylar yoğun olarak araştırılıyor. Bu sebeple, EYT son dakika gelişmesi var mı? EYT'de son durum nedir? gibi sorular gündeme gelmeye devam ediyor. Merakla takip edilen konuya ilişkin ön çalışmanın Çalışma Bakanlığı tarafından yapılacağı aktarılmıştı. İşte detaylar...

EYT SON DAKİKA GELİŞMESİ VAR MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için düzenlemeler yapılmasını istedi. Konu ile ilgili olarak maliyet analizi yapılacağı, kaç kişinin yararlanacağı ve sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler hazırlanacağı ifade ediliyor. Bir takım araştırmalarının ardından yeni tekliflerin Başkan Erdoğan'a sunulacağı açıklandı.

Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, "Emeklilikte Yaşa Takınlalar (EYT) meselesi yeni bir durum değil. Uzun süredir gündemde olan bir durum. Daha öncede gündeme geldi ve çalışmalar yapıldı. Bunun mali boyutunun çalışılması gerekiyor. Çalışmalar bu nedenle üzün sürüyor. Sadece SSK'lılar değil BAĞ-KUR'lular ve memurlar da var. Bu nedenle çalışma sürüyor.

Hükümet böyle bir irade koymuşsa ki Ankara'dan gelen haberler bu yönde ve bunun için bir çalışma yapılması ve ortaya formüllerin çıkarılması için bir talimatın olduğunu öğrendik. Burada bence 5'li bir formül çıkabilir" dedi.

EYT ÇIKARSA EMEKLİLİK NASIL OLACAK?

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenlemeler gelirse, 1999 tarihinden yani düzenlemenin yaşama geçirilmesinden evvelce işe giren EYT'li kadınlar 20, erkekler de 25 sene sigortalı olarak çalışma koşulu ile eş güdümlü 5 bin prim gün ödeme şartlarını yerine getirerek emekli olabilecekler. Çıkacak yasanın, 1 milyonu kamu çalışanı olmak üzere 6 milyon bireyi direk ilgilendirmesi bekleniyor. Çıkacak yasadan ilk faydalanması beklenenlerin kişi sayısı ise 700 bin civarında.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın