YKS'ye kaç kişi ile gidilebilir? YKS sınavına en fazla kaç kişi gidebilir?

27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS için hazırlıklar sürüyor. Sınav saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı için YKS sınavına kaç kişi ile gidilebileceği konusunda kafalarda soru işaretleri mevcut. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesinde YKS'ye en fazla kaç kişiyle gidilebileceği belirtilmişti.

YKS'ye kaç kişi ile gidilebilir" YKS sınavına en fazla kaç kişi gidebilir"

Hafta sonu yapılacak olan YKS'nin ilk oturumu bugün gerçekleştirilecek. Sınav saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı için adaylar YKS'ye en fazla kaç kişiyle gidilebileceği konusunda bilgi almak istiyorlar. Sosyal mesafe kurallarının ihlal edilmemesi adına YKS sınavına kaç kişi gidebilir, öğrenmek istiyorlar.

YKS SINAVINA KAÇ KİŞİ GİDEBİLİR?

İçişleri Bakanlığı, 27-28 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına ilişkin genelgeyi yayınlamıştı. Söz konusu genelgede kısıtlamanın geçerli olduğu saatler bildirilirken, YKS'ye kaç kişiyle gidilebileceği de duyuruldu.

TYT, AYT, YDT sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Genelgede konuya ilişkin şu ifadeler yer alıyor;

"YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını; özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak."

Yani sınava eğer özel araçla gidecekseniz; biri şoför olmak üzere yanınızda en fazla iki kişi bulunabiliyor. Şayet toplu taşıma ile ulaşım sağlanacaksa da sınava girecek olan aday için yalnızca bir kişi eşlik edebilecek.

YKS için başarı mesajları ve sözleri yayında! YKS'ye girecek öğrencilere anlamlı başarılar mesajı!

Genelgede, kısıtlama saatleri de şu şekilde bildirildi;

"Birinci oturumu 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayıp 13.00'de tamamlanacak, ikinci oturumu 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15'te başlayıp 13.15'de tamamlanacak ve üçüncü oturumu 28 Haziran 2020 Pazar günü 15.45'te başlayıp 17.45'de tamamlanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla;

İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı genelgesi : 27-28 Haziran sokağa çıkma yasağı saatleri belli oldu!

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplama nasıl yapılır? OBP nedir, nasıl hesaplanır?

27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere 81 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak."

Eski kimlik ile sınava girilebiliyor mu? YKS'ye eski kimlikle girilir mi 2020?

İçişleri Bakanlığı genelgesinin tamamına haberimizin içerisinde yer alan ilgili link vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın