Türkiye'nin en genç üniversitesi kaşiflerini arıyor

Ankara Bilim Üniversitesi, bu yıl eğitim hayatına başlayacak. 3 fakültedeki tüm bölümlerde İngilizce eğitim verileceğini belirten Rektör Prof Dr. Demir, şu çağrıyı yaptı: “Öğrencilerimiz bizi keşfetsin.”

Türkiye'nin en genç üniversitesi kaşiflerini arıyor

OSMAN NURİ CERİT

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın sonuçları açıklandı, üniversite adaylarını tercih heyecanı sardı. Adaylar tercihlerini, 6-14 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak.

Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yavuz Demir (solda), muhabirimiz Osman Nuri Cerit’e (sağda) konuştu.

‘HAYAL ET, DEĞİŞTİR’

Ankara Bilim Üniversitesi de bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek. ‘Hayal et, tasarla, geliştir ve değiştir’ sloganıyla eğitim hayatına başlayan Ankara Bilim Üniversitesi’nin Rektörü Prof Dr. Yavuz Demir, öğrencileri 3 fakülteden oluşan okulu keşfetmeye davet etti:

ÖNCE DOKUSUNA BAKIN

“Öğrencilerimiz bizi keşfetsin. Her hangi bir matematiksel toplama çıkarma ile kendilerinin yerleşebilecekleri bir yeri değil, dokusunu fark ettikleri bir üniversiteye gelsinler. Ankara Bilim Üniversitesi’nin dokusunu fark ettiklerinde hiç kimsenin onlara engel olmayacağı bir yükseköğretim kurumu olduğunu görecekler.”

GÜÇLÜ AKADEMİK KADRO

Akademik kadronun üniversitelerin taşıyıcı gücü olduğunu belirten Prof Dr. Demir, “17 Nisan’da yasallaşan bir üniversitesiyiz. Bizle birlikte çalışacak olan öğretim üyelerimizin hepsi çok büyük tecrübelere sahip. Devlet üniversitelerinde, yurtdışında görev yapmış ve o tecrübeyi Ankara Bilim Üniversitesi’ne getirecek isimlerdir” dedi.

HOLLYWOOD’DA STAJ İMKANI

Öğrencilerin 4 yıl boyunca 8 sömestrde eğitim göreceğini söyleyen Rektör Demir, staj imkanıyla ilgili şöyle konuştu: “Son sömestre, yani 70 iş günü boyunca tüm branşlardaki öğrencilerimiz iş başı uygulaması yapacaklar. Bunun sonucunda en azından minimum staj yapan öğrencilerimizin yüzde otuzu gittikleri yerde işlerine devam etme şansları olacak. Sanayi, sektörler ve iş alanlarıyla tanışmış olacaklar. Sinema bölümümüzde Amerikalı bir yönetmen kadromuzda. Sinema bölümündeki öğrencilerimiz, Hollywood’da staj yapacak.”

TÜM BÖLÜMLERDE İNGİLİZCE EĞİTİM

Üniversite’nin ‘Mühendislik ve Mimarlık’, ‘Güzel Sanatlar ve Tasarım’, ‘İnsan ve Toplum Bilimleri’ fakültelerinden oluşacağını belirten Prof Dr. Yavuz Demir, “Üç fakültemizin altında 10 bölümde öğrenci kabul edeceğiz. Üniversitemizdeki eğitim dili İngilizce. Bu üç fakülte hem Türkiye’de hem de dünyada trend olan, daha fazla imkan yaratan fakültelerdir” dedi. 

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın