ÖSYM 2022 sınav takvimi yayınlandı mı? KPSS YKS YDS DGS ve ALES başvuru tarihleri belli oldu mu?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022 sınav takvimi heyecanla bekleniyor. Yeni yılda KPSS, YKS, YDS, DGS ve ALES sınavlarına girecekler başvuru süreçlerini ve sınav tarihlerini merak ediyor. Google aramalarında 'ÖSYM 2022 sınav takvimi yayınlandı mı? KPSS YKS YDS DGS ve ALES başvuru tarihleri belli oldu mu?' sorularına yanıt aranıyor.

ÖSYM 2022 sınav takvimi yayınlandı mı" KPSS YKS YDS DGS ve ALES başvuru tarihleri belli oldu mu"

KPSS YKS YDS DGS ve ALES sınav tarihleri, 2022 başvuru süreçleri için gözler ÖSYM'e çevrildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2022 KPSS, YKS, YDS, DGS ve ALES sınavları heyecanla bekleniyor. Peki ÖSYM sınav takvimi ne zaman yayınlanır? KPSS YKS YDS DGS ve ALES sınav tarihleri, başvuru süreci belli oldu mu?

2022'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) gibi sınavlara katılım sağlamak isteyen vatandaşlar, şimdiden sınav tarihlerini öğrenmek istiyor.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ YAYINLANDI MI?

YKS, KPSS, ALES, DGS, TUS, DUS, YÖKDİL ve YDS gibi farklı kategorilerde pek çok sınavı farklı oturumlarda organize eden ÖSYM'nin 2022 takvimi henüz yayımlanmadı.

Geçmiş yıllardaki bilgiler göz önüne alındığında ÖSYM 2022 sınav takviminin 2021'in Kasım ya da Aralık ayı içinde adayların bilgisine sunulacağı tahmin ediliyor.

Konuya ilişkin ÖSYM'den resmi bir açıklama geldiği takdirde haberimizde yer vereceğiz.

2021 ÖSYM SINAV TAKVİMİ

ALES

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

2021-ALES/2

21.11.2021

ALES

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

2021-ALES/3

12.12.2021

İSG

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın