Okullar yüz yüze eğitime ne zaman açılacak? 2021 Okullar haftada kaç gün olacak?

Okullar 2021 2022 eğitim öğretim yılına hazırlık yapıyor. Geçtiğimiz yıl online olarak yürütülen eğitimdeki aksaklıklar koronavirüs pandemisinden kaynaklanan uzun süreli hasar yeni dönemde önlenmesi bekleniyor. Peki Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen okullar yüz yüze eğitime ne zaman açılacak? 2021 Okullar haftada kaç gün olacak? Konu ile ilgili ilk açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Okullar yüz yüze eğitime ne zaman açılacak" 2021 Okullar haftada kaç gün olacak"

Okulların yüz yüze eğitime açılacağı tarih ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eylül'de resmi olarak açılacağını resmen duyurdu. Kovid-19'un yarattığı zorluklara ve belirsizliğe rağmen öğrenme sürecini devam ettirmenin ve öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlık, güvenlik ve esenliğini korumanın yollarını arayacağını belirten Bakan Koca, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yüz yüze eğitimin planlandığı gibi başlayacağını ve aşılanmamış yetişkinlerin Kovid-19 testine tabi tutulacağını açıkladı. Söz konusu internet aramalarında "Okullar ne zaman açılacak, Eylül'de açılacak mı? Yeni dönemde okullarda yüz yüze eğitim olacak mı? 2021 Okullar haftada kaç gün olacak?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK VE YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında okulların açılışı ve yüz yüze eğitime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklamaları ise su şekilde;

Koca: "En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir."

Bakan Koca: "Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var."

Sağlık Bakanı Koca: "Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz."

Koca: "Bilim Kurulu'muz eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gereken tedbirler ile ilgili hazırlıklarını tamamladı."

Koca: "(Yüz yüze eğitime geçiş) Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçirmek."

Koca:"Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayanlar ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir"

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açılacağı tarih ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamanın detayları;

'OKULLARI AÇMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Özer ayrıca "En büyük amacım fırsat eşitliğini sağlamak olacaktır, çok çalışacağız. Eylül'de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk önceliğim gerekli önlemleri alarak okulları yüz yüze eğitime geçmeye hazırlamaktır. Okulların açılması için vakaların sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Okulları kapalı tutmak gibi lüksümüz gibi yoktur. Sayın Bakanıma teşekkür ediyorum." diye ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılış tarihi ile ilgili açıklama yapmıştı. Okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihinde uyum eğitimi yapılacak.

BİRİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Birinci dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BİTECEK?

İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Kovid-19 kapsamında alınması gereken önlem ve tedbirler doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecek.

  • Okullar yüz yüze eğitime ne zaman açılacak
  • 2020 2021 okullar ne zaman açılacak
  • meb eğitim öğretim yılı
  • 2021 2022 eğitim öğretim yılı
  • okullar yüz yüze açılacak mı
  • okullar hangi tarihte açılacak
  • fahrettin koca okullar açılıyor mu
  • Mahmut Özer okullar ne zaman açılıyor
  • Mahmut Özer okullar yüz yüze mi açılac
  • Mahmut Özer okullar haftada kaç gün olacak
Tüm Eğitim haberleri için tıklayın