2021 YKS OBP kaç puan getirir? OBP puan hesaplama nasıl yapılır? işte detaylar...

OBP puan hesaplama işlemleri yoğun bir şekilde araştırılan konulardan oldu. Başkan Erdoğan yaptığı son açıklamada YKS ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak açıklandı. Bu sebeple OBP puan hesaplama nasıl yapılır? 2021 YKS OBP kaç puan getirir? gibi sorular gündeme geldi. İşte merak edilenler...

2021 YKS OBP kaç puan getirir" OBP puan hesaplama nasıl yapılır" işte detaylar...

OBP puan hesaplaması yapmak isteyenler aramalarında konuya yer veriyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, " İlave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır." açıklamasının ardından OBP puan hesaplama nasıl yapılır? 2021 YKS OBP kaç puan getirir? gibi sorular gündeme geldi. Haberimizin içerisinden OBP puan hesaplamasına ulaşabilirsiniz.

OBP PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ortaöğretim puanı hesaplanırken diploma notu 5 ile çarpılır. Örneğin 100 diploma notuna sahip olan bir öğrencinin Orta Öğretim Başarı Puanı da 500 olur. Buna göre en başarısız öğrencinin mezun olma notu 50 olabilir. Ortaöğretim Başarı Puanı genellikle 250 ve 500 arasında olabilir. Yerleştirme puanlarına ise her bir aday için hesaplanan OBP'nin 0.12'si eklenebilir.

Buna göre bir hesaplama yöntemine de dikkat edilmelidir. Ortaöğretim Başarı puanı hesaplanırken dikkate alınması gereken bazı detaylar vardır. Öncelikle diploma notunun hesaplanması gerekir. Diploma notu hesaplanırken tüm sınıflar eşit derecede etki ediyor.

YKS OBP KAÇ PUAN GETİRİR?

YKS sınav sonuçları içerisinde okul puanını da görebilecek olan öğrenciler, yerleştirme puanları ile tercihlerini buna göre gerçekleştirecek.

YKS sonuçlarında şu bilgiler yer alıyor:

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

TYT puanı ve başarı sırası

varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50'nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlem yapılmayacaktır.

  • OBP puan hesaplama
  • OBP puan hesaplama 2021
  • obp hesaplama
  • OBP kaç puan getirir
  • yks OBP puan
Tüm Eğitim haberleri için tıklayın