MSÜ tercihleri 2022 başladı! MSÜ tercihleri nasıl, nereden ve ne zaman yapılacak?

MSÜ tercihleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Geçen hafta ÖSYM sonuçların açıklandığını duyurdu. Bunun üzerine adaylar gözlerini tercih tarihlerine çevirdi. MSÜ tercihleri 2022 başladı mı? MSÜ tercihleri nasıl, nereden ve ne zaman yapılacak?

MSÜ tercihleri 2022 başladı! MSÜ tercihleri nasıl, nereden ve ne zaman yapılacak"

27 Mart tarihinde düzenlenen MSÜ sınavının sonuçları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Adaylar büyük bir heyecanla MSÜ tercihlerini beklemeye başladı. MSÜ tercihleri 2022 başladı mı? MSÜ tercihleri nasıl, nereden ve ne zaman yapılacak?

MSÜ TERCİHLERİ İÇİN TIKLA

MSÜ TERCİHLERİ 2022 BAŞLADI MI?

Milli Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 27 Mart 2022 tarihinde icra edilen 2022 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2022-MSÜ) katılan ve 2022-YKS başvurusu bulunan adaylar tercih yapabilecektir. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 18 Nisan-13 Mayıs 2022 saat 23:59'a kadar yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci seçim aşamalarına çağrılmayacaktır." denildi.

MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

2022-MSÜ'ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini Milli Savunma Bakanlığının belirleyeceği tarihler arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

  • msü tercihleri
  • msü tercih tarihi
  • ne zaman
  • nasıl yapılacak
Tüm Eğitim haberleri için tıklayın