MEB EKYS soru cevap anahtarı yayınlandı mı? EKYS sınav soruları ne zaman çıkar?

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) bugün düzenlendi. Saat 10:15'te başladı ve sınav 150 dakika sürdü. MEB EKYS soru cevap anahtarı yayınlandı mı? EKYS sınav soruları ne zaman çıkar?

MEB EKYS soru cevap anahtarı yayınlandı mı" EKYS sınav soruları ne zaman çıkar"

MEB EKYS soru cevap anahtarı için araştırmalar yapılıyor. Bugün ÖSYM tarafından düzenlenen sınav saat 10:15'te başladı. Sınavın süresi 150 dakika oldu. Adaylar, sınav süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk edemiyor. MEB EKYS soru cevap anahtarı yayınlandı mı? EKYS sınav soruları ne zaman çıkar?

MEB EKYS SORU CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

MEB EKYS soru cevap anahtarı yayınlandı. Aşağıdaki link üzerinden sorulara erişim sağlayabilirsiniz.

EKYS SORU CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB EKYS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKYS sınav sonuç tarihi belli mi?

EKYS NEDİR VE KİMLER GİREBİLİR?

EKYS, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında müdür yardımcısı görevini yürütmek isteyenlerin girmeleri gereken bir sınav türüdür. Bu sebeple Milli Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında müdür yardımcısı olarak görev almak isteyen adayların mutlaka EKYS sınavına girmeleri ve yeterli başarıyı elde etmelerinin gerekliliği söz konusudur. Bu sebeple son derece büyük bir öneme sahip olan sınav olarak karşımıza çıkmaktadır. Durum böyle olunca pek çok insan EKYS sınavı hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu konuda yeterli bilgiye sahip durumda olması ise son derece önemlidir.

Bu konuyla alakalı olarak bilgi edinmek isteyen insanların en çok bilgi sahibi olmak istediği bir başka önemli konu ise EKYS sınavına kimlerin girebileceği olmaktadır. Bu soruya şu şekilde yanıt verebilmek mümkündür; Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında müdür yardımcısı konumunda olmak isteyen öğretmenlerin EKYS sınavına girmelerinin gerekliliği söz konusudur. Öğretmenler bu sınava girerek ilgili konumda görev yapabilmek için başvuruda bulunmuş oluyor.

Bu noktada EKYS sınavına kimler girebilir sorusunun yanıtı çok büyük bir değer taşıyor. Müdür ya da müdür yardımcılığı görevlerinde ilk defa olarak yer alacak olan bireyler için yazılı sınava Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Yönetmeliğinin 5,6 ve7'inci maddelerinde ifade edilen genel ve özel koşullara sahip olan adayların başvuruda bulunabilme durumu söz konusudur. Adayların taşımasının gerekliliğinin söz konusu olduğu EKYS başvuru koşulları ise şunlar olmaktadır:

Adaylık dahil olmak üzere en az iki senelik öğretmen olarak görev yürütmüş olmak. Söz konusu sürenin hesaplanmasında ise; 657 sayılı olan Devlet Memurları Kanunun 4/B Maddesi çerçevesinde sözleşmeli öğretmenlik, yıllık izin, asker öğretmenlik, aylıksız izin ve hastalık izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sürenin hesabında ise; yazılı sınava gerçekleştirilen baş vuru tarihinin son günü olan söz konusu tarih esas alınır. (11 Şubat 2021) Son başvuru tarihinden itibaren öğretmenlikte 2 senesini doldurmuş olan adaylar sınava girebilme hakkına sahip olacaktır.

  • MEB EKYS
  • soru cevap anahtarı
  • ekys soruları
  • ösym
Tüm Eğitim haberleri için tıklayın