Lise stajları iptal olacak mı? Lise stajları 2021 yapılacak mı, ertelenecek mi?

Lise stajlarının iptaline ilişkin detaylar yoğun olarak araştırılan konulardan oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu akşam saat 21:15'te Esra Elönü ile Arafta Sorular'ın konuğu olacak. Gündeme dair merak edilen başlıklar 24 TV ekranından izleyenlerle buluşacak. Peki, Lise stajları 2021 yapılacak mı, ertelenecek mi? Lise stajları iptal olacak mı?

Lise stajları iptal olacak mı" Lise stajları 2021 yapılacak mı, ertelenecek mi"

Lise stajlarının iptal olup olmayacağı yakından takip edilen konulardan oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 23 Mayıs Pazar akşamı saat 21:15'te "Esra Elönü ile Arafta Sorular" programında gündeme dair merak edilen soruları yanıtlayacak. Geçen yıl koronavirüs salgını sebebiyle lise stajları iptal olmuştu. Peki, Lise stajları 2021 yapılacak mı, ertelenecek mi? Lise stajları iptal olacak mı?

LİSE STAJLARI İPTAL OLACAK MI?

Lise stajlarının iptaline ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya dair net bir açıklama yaptığı zaman haberimize detayları ekleyeceğiz.

Tam kapanma sürecinde stajlar 17 Mayıs tarihine kadar iptal olmuştu.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN AMACI VE ÖNCELİKLERİ NELERDİR?

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında;

Sanayi, ticaret, tekstil, inşaat, turizm, kimya, tarım, sağlık ve benzeri alanlarda ulusal ve uluslararası standartlar ve sınıflamalara, ulusal yeterliklere ve mevzuata dayalı olarak işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte işgücünün yetiştirilmesi, mesleki bilgi ve becerilerin güncellenmesi ve uygulanan programlarla girişimcilik bilinci, meslek ahlâkı, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal ve çevresel sorumluluk bilinci ile iş alışkanlığı kazandırılarak istihdama hazırlanmasını, Önceki öğrenmelerin tanınması, mesleki eğitim belgelerinin denkliği ve belgelendirilmesini amaçlar. Mesleki ve Teknik Eğitim; sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmektir.

Mesleki ve Teknik Eğitimin Öncelikleri Öğrencileri Millî kültürümüzün temeli olan ahilik anlayışıyla yetiştirmek, İhtiyaç doğrultusunda nitelikli iş gücü yetiştirmek, Mesleki ve teknik eğitimi katılımcı bir anlayışla yönetmek, Mezunların üretime katılacak şekilde yetişmesini sağlamak, Mesleki ve teknik eğitim sistemini sürekli geliştirmek ve kalitesini yükseltmektir.

Ek atama 2021 ne zaman olacak? Bu sene öğretmen ek ataması yapılacak mı, ne kadar kontenjan açılacak?

  • Lise stajları
  • Lise stajları 2021
  • Lise stajları iptal olacak mı
  • Lise stajları ne zaman
  • Lise stajları ertlenecek mi
  • meb Lise stajları
  • ziya selçuk Lise stajları
Tüm Eğitim haberleri için tıklayın