LGS yerleri açıklandı!

“LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak?” sorusu merak ediliyor. LGS sınav yerleri açıklandı mı? 8’inci sınıfı tamamlayan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen merkezi sınava girebiliyorlar.

LGS yerleri açıklandı!

LGS sınav yerleri açıklandı. Öğreciler kayıtlı oldukları okul idarelerine başvurup sınav giriş belgelerini alabilecekler.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav 1 Haziran’da yapılacak.

LGS SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.


Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.
Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’ nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir. 

Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul
müdürlüklerinden alabilecektir.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren, bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluklarından alacak ve onaylatacaklardır.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav giriş belgesinde, kimlik bilgilerinin yanında sınavda alacağı özel hizmet durumu yer alacaktır.

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın