2022 KPSS lisans tekrarı ne zaman yapılacak? ÖSYM KPSS lisans sınavı takvimi belli oldu mu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) lisans düzeyinde tekrarı yapılacak sınava ilişkin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından beklenen açıklama geldi. 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yapılan sınav iptal edilmişti. Peki İptal edilen 2022 KPSS lisans sınavı tekrarı ne zaman yapılacak?

2022 KPSS lisans tekrarı ne zaman yapılacak" ÖSYM KPSS lisans sınavı takvimi belli oldu mu"

2022-KPSS Lisans oturumu iptal edildikten sonra gözler ÖSYM'den gelecek yeni takvime çevrilmişti. KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla tekrarı yapılan lisans sınavı hakkında yeni takvim belirlendi. Peki 2022 KPSS lisans sınavın tekrarı ne zaman hangi tarihte nasıl yapılacak, herhangi bir başvuru ücreti uygulanacak mı?

2022 KPSS LİSANS SINAVI TEKRARI NE ZAMAN?

ÖSYM duyurdu: Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek adayların, sınav merkezi değişikliği taleplerini Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebileceği açıklandı.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yayımlanan duyuruda, 31 Temmuz 2022'de gerçekleşen 2022-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının iptal edildiği, ÖSYM sınav takviminde yer alan 2022-KPSS Lisans Alan ve 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiği anımsatıldı.

Yeni KPSS takviminin 17 Eylül 2022'de başlayacağı belirtilen duyuruda, sınavı iptal edilen KPSS adaylarından girecekleri yeni sınavlar için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği kaydedildi.

Duyuruda, adayların sınav merkezi değişikliği taleplerini AİS üzerinden gerçekleştirebileceği bildirildi.

KPSS LİSANS SINAVI NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiası hakkında inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

ÖSYM tarafından 31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorularla aynı olduğu iddia edilmişti. Konu ile ilgili soruşturma devam ediyor....

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini söyleyen Ersoy, iptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvimin en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

İLAVE ÜCRET İSTENMEYECEK

Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyeceği belirtildi.

Yeni KPSS takviminin 17 Eylül'de başlayacağını aktaran Ersoy şu şekilde konuştu:

"Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

  • KPSS
  • ösym kpss başvuru
  • kpss tekrarı ne zaman
Tüm Eğitim haberleri için tıklayın