‘Gelecek Kampı’nda öğrenciler meslek eğilimlerini keşfediyor

Gebze’de düzenlenen yaz kampı, lise öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

‘Gelecek Kampı’nda öğrenciler meslek eğilimlerini keşfediyor

Üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye’deki tek okul olan TEVİTÖL’ün düzenlediği “Gelecek Kampı” Temmuz ayında başlıyor. Bu kamp sayesinde, üniversite seçimleri öncesinde lise 1, lise 2, lise 3 ve lise hazırlık sınıflarındaki öğrenciler kendilerini daha iyi tanıyarak yatkınlıklarını, ilgi alanlarını ve mesleki eğilimlerini keşfedecek.

TEVİTÖL’ün Gebze’deki kampüsünde yatılı olarak gerçekleşecek olan program, gençlerin gelecek planlarını desteklemek ve mesleki eğilimlerini ortaya çıkarmak amacını taşıyor. İlk uygulaması sömestr tatilinde gerçekleşen TEVİTÖL Gelecek Kampı, kapsamı ve programıyla alanında tek olma özelliği taşıyor.

Psikologlar, akademisyenler, eğitmenler ve farklı mesleklerden gelen profesyoneller tarafından hazırlanan kamp programı kapsamında öğrenciler, farkındalık arttırıcı eğitim ve oturumlara katılacak, liderlik potansiyeli testlerinden geçecek ve becerilerini ortaya çıkaracak atölye çalışmalarında yer alacak. Kampın açılış ve kapanış günlerinde düzenlenecek olan atölyelere aileler de katılacak.
 
Öğrencilerin üniversite seçimleri öncesinde kendilerini daha iyi tanımalarını, yatkınlıklarını, ilgi alanlarını ve mesleki eğilimlerini keşfetmelerini sağlayacak olan TEVİTÖL Gelecek Kampı’nın sonunda, uzman eğitmenler tarafından hazırlanacak gözlem raporları öğrenciler ve aileler ile paylaşılacak. Türkiye genelinde tüm lise öğrencilerine açık olan programın kayıtları devam ediyor.

BASIN BÜLTENİ

Tüm Haber haberleri için tıklayın