Bursluluk başvuruları nasıl yapılır? E-OKUL İOKBS başvuru ekranı açıldı mı?

Bursluluk sınavı başvuruları bugün başlıyor. Millî Eğitim Bakanlığınca İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava katılacak öğrenciler ile velileri başvuru sürecini merak ediyor. Peki, E-OKUL İOKBS başvuru ekranı açıldı mı? Bursluluk başvuruları nasıl yapılır?

Bursluluk başvuruları nasıl yapılır" E-OKUL İOKBS başvuru ekranı açıldı mı"

E-OKUL İOKBS başvuru ekranı yoğun ilgi görüyor. Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Kılavuzda 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili detaylar yer aldı. Peki, E-OKUL İOKBS başvuru ekranı açıldı mı? Bursluluk başvuruları nasıl yapılır?

E-OKUL İOKBS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

İOKBS BURSLULUK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sınav başvurusu 21 Nisan 2022 – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.

Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir.

İOKBS Bursluluk sınavı kılavuzu burada! MEB bursluluk sınavı 2022 başvuruları başladı mı?

Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir.

Öğrenci velisi, "EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname" ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir hizmeti alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı/ yetersizlik durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilmelidir.

Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamda yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmelidir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

2022 Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS Bursluluk sınavı başvuru şartları neler?

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Öğrencilerin sınav başvurusunun yapılabilmesi için elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacaklardır.

Taksirli suçlar ile kabahat nevînde olanlar dışında işlenilen suçtan dolayı hükümlü bulunan öğrenciler bursluluk sınavına başvuramayacaklardır.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler İOKBS'ye müracaat edebilecekler; sınavı kazananlar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içindeki resmî, örgün okul/kurumlara (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) 30 Eylül 2022 tarihine kadar kayıt/nakil yaptırmaları hâlinde bu haklarından yararlanabileceklerdir.

  • BURSLULUK sınavı
  • İOKBS başvuru
  • e okul bursluluk sınavı başvuru
  • e okul iokbs başvuru
Tüm Eğitim haberleri için tıklayın