Birkaç ayrı mı, birleşik mi yazılır? Birkaç mı bir kaç mı TDK'ya göre nasıl yazılır?

Birkaç / bir kaç kelimenin ayrı yazılışını merak eden kişiler “birkaç nasıl yazılır?” sorusuna yanıt arıyor. Türk Dil Kurumu sözlüğünde bu kelimenin doğru şekilde yazılışı her kelimede olduğu gibi mevcut. Birkaç kelimesi ile ilgili nasıl yazıldığına dair sorusuna cevap arayanlar detaylara aşağıdan ulaşabilirler.

Birkaç ayrı mı, birleşik mi yazılır" Birkaç mı bir kaç mı TDK'ya göre nasıl yazılır"

Birkaç kelimesi de günlük hayatta yanlış yazdığımız oluyor. Söz konusu konuya ilişkin araştırma yapan vatandaşlar; "Birkaç mı bir kaç mı TDK'ya göre nasıl yazılır? Birkaç ayrı mı, birleşik mi yazılır?" sorusuna yanıt arıyor. Bilindiği üzere bu kelime Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinden en çok sorgulama yapılan kelimelerden bir tanesi olarak dikkat çeker.

Birkaç kelimesi dönem dönem hatalı olarak “bir kaç” şeklinde de kullanılıyor.

BİRKAÇ NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu’nun sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birkaç kelimesinin anlamı “çok olmayan, az sayıda olan” olarak belirtiliyor. Yani birkaç kelimesi birleşik şekilde yazılıyor. Bu kelimenin “bir kaç” şeklinde yazılması yanlış kullanım olarak biliniyor.

TDK BİRKAÇ YAZIMI

TDK resmi internet adresi üzerinden yayınladığı örnekte birkaç kelimesini şu şekilde kullanıyor. "Kıyıda kapıları, kepenkleri kapalı, birkaç ev ve depo sıralanıyordu." - Hakarnas Balıkçısı

ÖRNEK 2 Birkaç gün sonra seni arayacağım.

ÖRNEK 3 Akşam misafir gelecek, birkaç ekmek fazla al.

Sonuç olarak birkaç kelimesinin yazılışı doğru olanı birleşik şekilde kullanımı olacak.

Birkaç DOĞRU

Bir kaç YANLIŞ

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın