Bakan Selçuk açıkladı! Okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, amaçlarının 31 Ağustos'ta okulların açılması olduğunu belirterek “Her gelişmeye karşı 4 senaryo üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Bakan Selçuk açıkladı! Okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında okulların açılmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk, “Okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo üzerinde çalışıyoruz” dedi. Selçuk o senaryoları şöyle açıkladı:

Birinci senaryo; okullar açılıyor. Kısıtlamasız.

İkinci senaryo; Okulun tamamen kapalı olması. Peki okullar kapalı olursa bu çocukların eğitimi nasıl sürecek. Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Ciddi bir alt yapı gerektiriyor.

Üçüncü senaryo; Bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz.

Dördüncü senaryo; Riskli olan 5 ilden söz ediliyor şimdi. Bu 5 ille hiçbir vaka olmayan illerin durumunu eşit koşullarda ele alamayız. Bu da 4. senaryo. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye’nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır.

CANLI DERSTE TEK ÜLKEYİZ

Selçuk, dünyada canlı ders yapabilen tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek “1 milyon öğrenciye canlı ders yapabiliriz. Okullardaki bilgisayarları evlere gönderdik. Bu kesin değil, senaryo. Diğer bakanlıklarla konuşacağız. Tüm bakanlıklarla görüşeceğiz.”

TÜM OKULLARIN STANDARDINI ÇIKARDIK 

Bakan Ziya Selçuk, Sanayi Bakanlığı ve Türk Standartlar Entitüsü ile Türkiye’deki tüm okulların standardının çıkarıldığı belirtti. Selçuk “Her bir okulumuzun öğretmeni, yöneticisi bu kontrol listeleri üzerinden okulun idarelerini yapacaklar. Pandemiye karşı mekan mekan her birinin ayrıntısı var” diye konuştu.

 SINAVDA TEK VAKA TESPİT EDİLDİ

“Bizim her kararımız zor. Çünkü verilen her karar bir çocuğun geleceğiyle ilgili” diyen Ziya Selçuk, 1 milyon 403 bin öğrencinin girdiği LGS için de şunları söyledi: “Sadece 1 çocuğumuzda vaka tespit edildi. Sistem o kadar iyi çalışıyor ki öğleden sonra testi yapılan çocuğun sabah 10’da bilgisayara sonucu düşüyor. Biz hemen tedbirimizi aldık.”

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın