18 milyon öğrenci için 1 haftalık mola başladı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, ilk ara tatiline başladı. Milli Eğitim Bakanı Özer, “Ara tatilin sonunda, yeni bilgiler ve tecrübelerle okullarımızda buluşacağız” dedi.

18 milyon öğrenci için 1 haftalık mola başladı

Salgın nedeniyle yaklaşık 1.5 yıllık aranın ardından 6 Eylül'de tam zamanlı eğitime başlayan öğrenciler, ilk ara tatiline dün başladı. 19 Kasım'da sona erecek ara tatilde öğretmenlere, mesleki gelişim eğitimi uzaktan verilecek. Öğretmenler, bu tarihler arasında idari izinli sayılacak. Ara tatilin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

ÖZER'DEN 'ARA TATİL' MESAJI

Ara tatil nedeniyle video mesaj yayınlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tatilde maske, mesafe ve temizlik kurallarına göstereceğiniz hassasiyet yüz yüze eğitime sağlıkla devam edebilmemizi doğrudan etkileyecektir. Biliyoruz ki ara tatilin sonunda, yeni bilgiler ve tecrübeler edinmiş olarak sizlerle okullarımızda buluşacak ve yarınlarımız için çok büyük önem arz eden yüz yüze eğitime yine ortak çabalarımızla devam edeceğiz" diye konuştu. Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere minnettarlıklarının küçük bir nişanesi olarak 'Öğretmenim İçin Bir Fidan' kampanyası başlattıklarını anımsatan Özer, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan da bu kampanyaya bin fidan bağışıyla destekte bulundu. Ara tatil sonrasındaki hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayacağımız Öğretmenler Günü'nü böylesi anlamlı bir etkinlikle, 'Öğretmenim İçin Bir Fidan' kampanyasıyla taçlandırmak her bakımdan geleceğe nefes olmaktır" dedi.

Tüm Eğitim haberleri için tıklayın