Yeni pandemi uyarısı! Bill Gates'ten Omicron yorumu

2 yılı aşkın bir süredir hayatımızda olan koronavirüs dünyanın dört bir yanında can almaya devam ederken Bill Gates'ten çok konuşulacak bir açıklama geldi. Gates, Omicron varyantının yüksek düzeyde doğal bağışıklık oluşturduğunu ve aşılardan daha hızlı dünyaya yayıldığını itiraf etti.

Yeni pandemi uyarısı! Bill Gates'ten Omicron yorumu

2019'un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) milyonlarca cana mal oldu.

Virüs son dönemde Omicron Varyantı ile gündemde. Dünya genelindeki baskın tür olan Omicron ile ilgili Bill Gates'ten çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Almanya'daki Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Gates, Omicron varyantının yüksek düzeyde doğal bağışıklık oluşturduğunu ve aşılardan daha hızlı dünyaya yayıldığını itiraf etti.

Gates açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Ne yazık ki, virüsün kendisi, özellikle de Omicron adı verilen varyantı, bir tür aşıdır, yani hem B-hücresi hem de T-hücresi bağışıklığı yaratır ve aşılar dünya nüfusuna yayılma konusunda bizim yaptığımızdan daha iyi bir iş çıkarmıştır.'

Gates, Afrika'daki anketlerin, insanların yüzde 80'inin ya aşılandığını ya da varyantlardan biriyle enfekte olduğunu gösterdiğini kaydetti.

'ARZ FAZLASINA ULAŞMAK 2 YILIMIZI ALDI'

Buna rağmen, Bill Gates, dünyanın yeterli bir terapötik oluşturmak için çok yavaş hareket ettiğini ve aşı dağıtımında çok yavaş hareket ettiğini vurguladı.

Aşıda arz fazlasına ulaşmanın 2 yılımızı aldığının altını çizen Gates, 'Bir dahaki sefere, bunu iki yıl yerine altı ayda gerçekleştirmek zorundayız' dedi.

YENİ PANDEMİ UYARISI YAPMIŞTI

Gates dün yaptığı açıklamada potansiyel yeni bir pandeminin muhtemelen Koronavirüs ailesinden farklı bir patojenden kaynaklanacağını söylemişti.

Gates, 'Bir salgın daha yaşayacağız. Bir dahaki sefere farklı bir patojen olacak' demişti.

Gates, doğru yatırımların şimdi yapılmasının, dünyanın yeni pandemi ile daha iyi mücadele etmesine yardımcı olacağını da sözlerine eklemişti.

Avustralya'nın koronavirüs ile mücadelesini örnek gösteren Gates, 'Eğer her ülke Avustralya'nın yaptığını yapsaydı şu an bir salgın yaşanmıyor olurdu' demişti.

How to Prevent the Next Pandemic (Bir Sonraki Pandemi Nasıl Önlenir) isimli kitabın 3 Mayıs'ta çıkacağını belirten Gates geçtiğimiz hafta kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer vermişti;

'Kitapta, yalnızca gelecekteki pandemileri durdurmak için değil, aynı zamanda bu süreçte dünyadaki herkes için daha iyi sağlık hizmeti sağlamak için atabileceğimiz belirli adımları ortaya koyuyorum. Bu salgından öğrenebileceğimiz dersleri, hayat kurtarmak için ihtiyaç duyduğumuz yenilikleri ve patojenleri erken ve adil bir şekilde durdurmak için ihtiyaç duyduğumuz yeni araçları özetliyorum.'

Tüm Dünya haberleri için tıklayın