Ürdün: Uyuşturucu kaçakçılığı dış destekli örgütler tarafından yönetiliyor

Ürdün ordusu, ülkenin kuzeydoğu sınırlarında bir uyuşturucu savaşıyla karşı karşıya olduklarını ve uyuşturucu kaçakçılığının dış destekli örgütler tarafından yönetildiğini bildirdi.

Ürdün: Uyuşturucu kaçakçılığı dış destekli örgütler tarafından yönetiliyor

AA

Ürdün Ordu Sözcüsü Albay Mustafa el-Hayari, ülkenin kuzeydoğu sınırlarında uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen mücadeleye ilişkin bilgiler paylaştı. el Hayari, uyuşturucu kaçakçılığının dış destekli örgütler tarafından yönetildiğini açıkladı.

AA'nın haberine göre, her gün kaçakçılık girişimlerine maruz kaldıklarını kaydeden Hayari, uyuşturucu kaçakçılarının "Suriye sınır muhafızları bünyesindeki disiplinsiz askerler veya başka gruplardan destek aldığını" savundu.

KAÇAKÇILIK OPERASYONLARINDAKİ ARTIŞ

Ürdün silahlı güçlerinin ülkenin kuzeydoğu sınırında uyuşturucu savaşı verdiğini belirten Hayari, "2011'de 14 milyon captagon ele geçirilirken, bu senenin başından bu yana 20 milyondan fazla captagon ele geçirildi." dedi.

Hayari, son yıllarda başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere kaçakçılık ve sızma girişimlerinde iki kat artış olduğuna dikkati çekti.

Ordu yetkilisi, "sınırdaki uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarının sistemli olduğunu, dışarıdan desteklenen bazı grupların öncülüğünde yürütüldüğünü" vurguladı.

En belirgin yansımalarından biri "terör örgütlerinin yayılması olan komşu ülkelerdeki krizlere" değinen Hayari, "İranlı örgütlerin, yabancı gündemlerle komplo kurduğunu, Ürdün'ün ulusal güvenliğini hedef aldığı için çok daha tehlikeli olduğunu" kaydetti.

ÜRDÜN SINIRINDAKİ OPERASYON

Ürdün ordusu, 22 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Suriye sınırında kaçakçılara düzenlenen operasyonda 4 kişinin öldürüldüğünü, bazı kişilerin de yaralandığını, çok miktarda uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurmuştu.

Özellikle sınır komşuları Suriye ve Irak'ta kötüleşen güvenlik durumunun bir sonucu olarak Ürdün kaçakçılık girişimlerine sahne oluyor.

  • ürdün
  • uyuşturucu kaçakçılığı
  • dış destek
  • örgüt
Tüm Dünya haberleri için tıklayın