Tunus'ta belirsizlik hakim! Said demokrasiye dönmeyebilir

Tunus'ta anayasal darbe gerçekleştirerek hükümeti işlevsiz kılan ve meclisi donduran Cumhurbaşkanı Said, “Yakında önemli kararlar alınacak” dedi.

Tunus'ta belirsizlik hakim! Said demokrasiye dönmeyebilir

Tunus'ta başbakanı görevden alan meclisin yetkilerini dondurarak anayasal darbeye girişen Cumhurbaşkanı Kays Said'in olağanüstü halin sadece 30 gün süreceğini söylemesine rağmen darbe sürecini ilerletme niyetinde olduğunu gösteren bir gelişme yaşandı. Said'in, bir araya geldiği Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'a ülkesinin doğru yolda ilerlediğini ve yakında önemli kararlar alınacağını söylediği bildirildi. Kararların ne zaman açıklanacağına ve içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.

'DİKTATÖR REJİMİN EL KİTABI ONDA'

Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi, Said'in başbakanı azlederek, Meclisi görevden almasının anayasaya aykırı olduğunu belirtti. New York Times gazetesi için "Ülkemiz bir diktatörlüktü, buna geri dönemeyiz" başlıklı bir görüş yazısı kaleme alan Meclisin en büyük partisi Nahda Hareketi'nin lideri Gannuşi, "Said, demokratik reformlar için savaşan Tunusluların on yıllık zorlu çabalarını geri döndürmeye çalışıyor. Said'in kararları diktatör rejim kurmanın el kitabında geçiyor" ifadelerine yer verdi.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın