Torun Mussolini Roma belediye meclis üyeliğini oylarını artırarak kazandı

İtalyan faşist lider Benito Mussolini'nin torunu Rachele Mussolini, 3-4 Ekim belediye seçimlerinde 8.200'den fazla oy alarak meclis üyeliğini ikinci kez kazandı.

Torun Mussolini Roma belediye meclis üyeliğini oylarını artırarak kazandı

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

İtalyan faşist lider Benito Mussolini'nin torunu, Roma'da ikinci kez belediye meclis üyeliğini kazandı.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, İtalya'nın aşırı sağcı Kardeşlik Partisini temsil eden Rachele Mussolini, 3-4 Ekim belediye seçimlerinde 8.200'den fazla oy alarak diğer tüm adayların önüne geçti ve 2016'da bir önceki oylamada aldığı oydan çok daha fazlasını kazandı.

Günlük gazete la Repubblica'nın Çarşamba günkü sayısına verdiği demeçte Rachele Mussolini, "Geçmişte sadece soyadım nedeniyle röportaj yaptım. Son dönemimde belediye meclisindeki girişimlerimi sormaya başladılar. Çünkü çok çalıştım" dedi.

1922'den 1943'e kadar İtalya'yı yöneten faşist diktatörün oğlu caz müzisyeni Romano Mussolini'nin kızı olan Rachelle, "Çocukluğumdan beri soyadımla yaşamayı öğrendim" dedi. 47 yaşındaki İtalyan siyasetçi "Okulda beni işaret ederlerdi, ama sonra Rachele ortaya çıktı ve (benim olduğum kişi) soyadı, bu isim ne kadar külfetli olursa olsun galip geldi." diye konuştu.

Faşizm hakkındaki görüşleri sorulduğunda, onun yüceltilmesine karşı olduğunu söyledi ancak "Bu konuyu halletmek için yarın sabaha kadar konuşmamız gerekiyor" sözleriyle daha fazla yorum yapmayı reddetti.

Rachele Mussolini'nin partisinin de yer aldığı sağcı blok, Roma'daki adayı Enrico Michetti ile merkez solcu Roberto Gualtieri arasındaki ikinci turda kazanmayı umuyor.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın