Tekelleri bölecekler

ABD Temsilciler Meclisi, Amazon, Apple, Facebook gibi e-ticaret ve teknoloji devlerinin tekelleşmesinin önüne geçmek için şirketleri bölmeye yönelik bir yasa hazırlıyor.

Tekelleri bölecekler

ABD'li siyasiler, teknoloji devlerinin tekelleşmesine karşı şirketleri bölmeye yönelik bir yasa hazırlıyor. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi üyelerinin desteklediği yasa, teknoloji devlerini şirketlerini ikiye bölmek ya da bazı ürün ve hizmetlerini elden çıkarmak zorunda bırakabilir. Yasa tasarısının en tartışmalı maddelerinden olan Platform Tekellerini Bitirme Kanunu, büyük teknoloji platformlarının çıkar çatışması yaratan başka bir iş kolunu yürütmesini engelliyor.

BEDAVA HİZMET AVANTAJI

E-ticaret pazarı işletirken birçok ürünü kendisi de üretip satan Amazon bunlardan biri. Platform ayrıca tercih edilmek için ürünleri bedava hizmetlerle (ulaşım, vergi indirimi) birlikte pazarlayamayacak.

Teknoloji devleri Amazon, Apple, Google ve Facebook'un CEO'ları Kongre'de tekelleşme konusunda rekabet komitesine ifade vermişti.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın