Son dakika haberleri... Bakan Çavuşoğlu'nun davetine Yunanistan'dan yanıt

Son Dakika Haberleri..Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ı istikşafı görüşmelere başlamaya davet ettiklerini açıklamasının ardından, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Yunanistan'ın Türkiye'den Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlıklar konusunda herhangi bir müzakere sürdürme daveti almadığını ancak kıta sahanlığı da dahil olmak üzere anlaşmazlığa sebep olan konuları görüşmeye istekli olduğu ifade edildi.

Son dakika haberleri... Bakan Çavuşoğlu'nun davetine Yunanistan'dan yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ocak ayı içinde ilk toplantıyı gerçekleştirmek üzere Yunanistan'ı istikşafı görüşmelere başlamaya davet ettiklerini açıklamıştı.

Hürriyet'te yer alan son dakika haberine göre, Dışişleri bakanlığı sözcüsü Alexandros Papaioannou, "Yunanistan, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığı sınırının belirlenmesi konusunda Türk tarafının bu türden herhangi bir davetine uluslararası hukuka uygun olarak yanıt verme niyetini ifade etmiştir." dedi.

"YUNANİSTAN'I İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELERE DAVET EDİYORUZ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ocak ayı içerisinde ilk toplantıyı gerçekleştirmek üzere Yunanistan'ı istikşafi görüşmelere davet ediyoruz" demişti.

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması: "İki devletli çözümün olması gerekiyor"

>>>>>>>Diğer sondakika haberleri için tıklayınız
Tüm Dünya haberleri için tıklayın