Son dakika haberi...Danimarka'dan sürpriz iş birliği kararı: 'Türkiye mükemmel bir aday'

Danimarka'dan Türkiye ile iş birliğine dair sürpriz bir karar açıklandı. Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, yeni ürün ve teknolojiler geliştirmek üzere iki ülkenin iş birliğine sıcak baktıklarını belirterek, 'Türkiye, Danimarka yaşam bilimleri ve teknoloji şirketleriyle iş birliği alanında mükemmel bir aday.' ifadesini kullandı.

Son dakika haberi...Danimarka'dan sürpriz iş birliği kararı: 'Türkiye mükemmel bir aday'

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Danimarka olarak yeni ürün ve teknolojiler geliştirmek için bölgesel ve uluslararası iş birliğine hazır olduklarını belirterek, “İsrail ve Türkiye, Danimarka yaşam bilimleri ve teknoloji şirketleriyle iş birliği alanında mükemmel adaylar. Bölgede hem teknolojik yatırım hem dijital dönüşümde önemli gelişmeler var.” dedi.

AA'da yer alan habere göre, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği "Nordic Talks" webinar serisinin üçüncüsünü gerçekleştirdi. “Digital Denmark: Life Science and Technology in the Era of Post-Kovid-19” başlıklı webinarda pandemiyle birlikte önemi artan sağlıkta dijital devrim ve insan odaklı inovatif çözümler ele alındı.

Daha hızlı ve etkili teşhis ve tedavi yöntemleriyle daha güçlü ve sürdürülebilir global sağlık sistemleri geliştirmek için atılması gereken adımlar ve bu alandaki bölgesel iş birliği fırsatlarının tartışıldığı webinarda, birçok hastalıkla birlikte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye odaklanan Danimarka yaşam bilimleri şirketlerinin geliştirdikleri inovatif çözümler de masaya yatırıldı.

Webinarın açılışında konuşan Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, webinarı düzenleyen Danimarka Ticaret Ataşeliği ve İnovasyon Merkezi’nin Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Hırvatistan, Arnavutluk, Kosova, Slovenya, Yunanistan, Romanya, Moldova, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya ve İsrail’de çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Annan, Danimarka Ticaret Ataşeliği ve İnovasyon Merkezi’nin bölgede daha yakın ekonomik iş birliği ve çevreye duyarlı büyümeyi tesis edecek yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti.

"DÜNYANIN YENİ ÇÖZÜMLERE İHTİYACI VAR"

Annan, günümüzde Danimarkalı şirketlerin pek çok hastalığın tedavisinde dünyaya öncülük ettiğine işaret ederek, Danimarkalı şirketlerin ayrıca medikal teknoloji ve tıbbi ekipman alanında da pazar liderleri arasında olduğunu ifade etti.

Geçen yıl 140 milyar Danimarka kronunu aşan ihracat değeriyle medikal teknoloji ve tıbbi ekipman endüstrisinin ülke ekonomisinde önemli bir yer edindiğini anımsatan Annan, "Sağlıkta dijitalleşmenin öncülerinden olan Danimarka bu alanda önemli bir deneyim ve bilgi birikimine sahip.” değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE MÜKEMMEL BİR ADAY"

Annan, Kovid-19 salgının yaşam bilimleri endüstrisinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Danimarka, Kovid-19 kontrol altına alma ve hastalığa çare bulma çalışmalarında ön saflarda yer alıyor. Dünyanın yeni ve inovatif çözümlere ve ilaçlara ihtiyacı var. Danimarka olarak, yeni ürün ve teknolojiler geliştirmek için bölgesel ve uluslararası iş birliğine hazırız. 
İsrail ve Türkiye, Danimarka yaşam bilimleri ve teknoloji şirketleriyle iş birliği alanında mükemmel adaylar. Bölgede hem teknolojik yatırım hem dijital dönüşümde önemli gelişmeler var. Danimarkalı paydaşlar da özellikle yerel inovasyon ekosisteminin eksikliklerini giderme konusunda fark yaratabilir."
Tüm Dünya haberleri için tıklayın