Sokaklarda yaşıyorlar! Gazze'de binlerce Filistinli evsiz

İsrail ile varılan ateşkes öncesinde 2 bine yakın konutun tamamen yıkıldığı Gazze'de yaralarını sarmaya çalışan Filistinliler, “Taş üstünde taş kalmamış. Evsiz kaldık. Ne yapacağız?” diye gözyaşı döktü.

Sokaklarda yaşıyorlar! Gazze'de binlerce Filistinli evsiz

İsrail ile Filistin arasında 11 günlük çatışmanın ardından varılan ateşkes sonrası, abluka altındaki Gazze'deki Filistinliler terk etmek zorunda kaldıkları yerleşim yerlerine geri döndü.İsrail'in saldırı nedeniyle yüzlerce Filistinli'nin evleri harebeye döndü. Yaralarını sarmaya çalışan Filistinilerden Beyt Hanun bölgesinde yaşayan Halima Almasry, evlerinin artık yaşanmaz halde olduğunu belirterek "Her yer harabeye dönmüş, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. Gazze'ye insani yardımın geldiğini ancak yeterli olmadığını ifade eden Almasry, "Yerinden edilenler için insani yardım geldi, ancak bunlardan hiçbiri bize ulaşmadı. Giyecek kıyafetimiz bile yok. Ekonomik durumumuz çok kötü" dedi.

Bombardıman sırasında kamplarda yaşayan Filistinliler enkazlardan kurtarabilecekleri eşyalarını aradılar.

11 KİŞİ SAĞ ÇIKTI

Beyt Hanun sakinlerinden Ahmed Fayyad da, İsrail saldırısında evlerinin hedef alındığını ifade ederek,"Bizim apartman İsrail saldırısında bombalandı. Evde 11 kişi yaşıyorduk. Mucize eseri hayatta kaldık" diye konuştu. "Bir anda evin içine büyük bir ateş topu girdiğini gördük. Bombardıman bölgesinden yaklaşık 500 metre uzağa kaçabildik" ifadelerine yer veren Fayyad," Biz İsraillilere bir şey yapmadık, onlar bizi bombaladı. Şu anda evsiziz, bir oraya bir buraya gidiyoruz "dedi. İsrail'in 12 gün süren saldırılarında 65'i çocuk, 39'u kadın olmak üzere 248 Filistinli şehit olurken yaralı sayısı bin 710 oldu.

BOMBALARDAN MASUM KAÇIŞ

İsrail'in Gazze saldırılarından en çok etkilenenler çocuklar oldu. 3 yaşındaki Türk vatandaşı Ahmet Hamza, bombalardan "korunmak" için çocukça bir yöntem buldu ve dedesinin Gazze'deki evinde battaniyelerden kendisine çadır yaptırarak içinde oynamaya başladı. Ahmet'in annesi, o anları kaydetti. Çadırın içine "bombalardan saklanmak için" girdiğini söyleyen Ahmet, çok korktuğunu ve artık bombardımanın bitmesini istediğini söyledi.

POLİS VE FANATİKLER YİNE AKSA'YA SALDIRDI

Fanatik Yahudiler, dün Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya 3 haftanın ardından polisin desteğiyle yeniden baskın düzenledi. Polis işgalciler Filistinlilerin direnişiyle karşılaştı. İsrail medyası, 3 hafta aradan sonra Harem-i Şerif'in Yahudi yerleşimcilere açıldığını bildirdi. İsrail polisi bir yandan da sabah saatlerinde Kudüslü gençlerin Aksa'ya girişini engelledi. Harem-i Şerif'in kapılarında kimlik belgelerine el konulması gibi bazı kısıtlamalar da getirildi. Dün 2 kez yapılan baskında 250'den fazla işgalci Aksa'ya girdi.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın