Rusya-Ukrayna savaşında sıcak gelişme! ABD'den Putin'e mesaj

Rusya-Ukrayna savaşının 35. gününde sıcak bir gelişme yaşandı. Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna'da gerilimin düşürülmesi ve diplomasinin önem kazanması durumunda Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşebileceğini duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşında sıcak gelişme! ABD'den Putin'e mesaj

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna'da gerilimin düşürülmesi ve diplomasinin önem kazanması durumunda Kremlin lideri Vladimir Putin ile görüşebileceğini söyledi.

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, başkent Washington'da gazetecilere verdiği brifingde Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

NTV'deki habere göre Bedingfield, "Başkan Biden, Rusya'dan somut bir gerilim azalması ve diplomasiye net, gerçek bir bağlılık olması gerektiği konusunda çok net" derken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD'li mevkidaşı Joe Biden arasında bir görüşmenin ancak Ukrayna'da önemli bir gerilim azalmasından sonra mümkün olabileceğini söyledi.

"Başkan Biden ile Başkan Putin arasında bir görüşme için çok net olduğumuzu söylemek dışında önkoşullar koymayacağım" diyen İletişim Direktörü, "Joe Biden, Başkan Putin ile tekrar görüşmeye veya onunla konuşmaya istekli olacağını söyledi" ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü Biden, Putin ile yeni bir kişisel görüşmenin mümkün olduğunu söylemiş, bu tür görüşmeler için beklentilerin gündemlerine bağlı olacağını da sözlerine eklemişti.

Zelenski'nin kabul edeceği şartları iletti! Putin'den sert tepki

"Hazırlıklı olmalıyız" diyerek duyurdu: Büyük bir saldırı mümkün... Rusya-Ukrayna savaşının 35. günü!

Rus birlikleri için çarpıcı iddia: Baştan organize için döndüler

Rusya: Ukrayna'da belirlenen hedeflere ulaşıncaya kadar savaşa devam edeceğiz

ABD medyası yazmıştı... Kremlin'den Abramovich açıklaması

İngiltere'den Putin'e sert sözler: İğrenç taktikler uyguluyor

  • abd rusya son dakika
  • putin biden görüşecek mi
  • rusya ukrayna savaşı son dakika
Tüm Dünya haberleri için tıklayın