Putin'den kritik açıklama 'Operasyon başarıya ulaşana dek sürecek'

Rusya Devlet Başkanı Putin 'Askeri operasyonumuz başarıya ulaşana dek sürecek' açıklamalarında bulundu. Putin, Ukrayna'daki operasyonda hedeflerine ulaşacaklarından şüphelerinin olmadığını kaydetti.

Putin'den kritik açıklama 'Operasyon başarıya ulaşana dek sürecek'

AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonuna ilişkin, "Operasyonumuz başarıya ulaşana dek sürecek" diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa dair açıklamalarda bulunan Putin, Rus ordusunun Donbas'taki sözde ayrılıkçı yönetimlere yardımcı olduğunu ve Rusya'nın güvenliğinin sağlanması yönünde önlemler aldığını belirtti.

Ukrayna'daki çatışmaların kaçınılmaz olduğunu savunan Putin, "Başka bir seçeneğimiz yoktu ve bu doğru olan şeydir. Ukrayna'daki özel askeri operasyonda hedeflere ulaşılacağından şüphe yok. Bu hedefler anlaşılır ve asildir. Hedefimiz, tanıdığımız Donbas halkına yardımcı olmak. Bunu yapmak zorunda kaldık." dedi.

Ukrayna'nın Batı tarafından yönlendirildiğini belirten Putin, "Kiev yönetiminin Donbas meselesini barış yoluyla çözülmesini amaçlayan Minsk anlaşmalarını uygulamayı reddettiğini" ifade etti.

KENDİMİZİ İZOLE ETMEYECEĞİZ

Rusya'nın kendisini dünyadan izole etmek istemediğini belirten Putin, şu şekilde devam etti:

"Kendimizi izole etmeyeceğiz. Modern dünyada kimse, hele Rusya gibi büyük bir ülke, katı bir şekilde tecrit edilemez. Etkileşimde bulunmak isteyen ortaklarımızla çalışacağız."

Tüm Dünya haberleri için tıklayın