Putin yönetimi Başbakana bıraktı... Tamamen savaşa odaklandı

Putin'in ülke yönetimini başbakana devrederek Ukrayna'daki günlük operasyonların komutasını üstlendiği, 9 Mayıs'a kadar zafer istediği iddia edildi.

Putin yönetimi Başbakana bıraktı... Tamamen savaşa odaklandı

24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası umduğunu bulamayan, ciddi kayıplar veren ve 9 Mayıs zafer gününe kadar bir sonuç elde etmeye odaklanan Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki günlük operasyonların komutasını üstlendiği iddia edildi.

GÜNLÜK OLARAK İZLİYOR

Avrupa Birliği'nden ismi açıklanmayan üst düzey bir kaynak Putin'in ülke yönetimini büyük ölçüde Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'e devrettiğini ve tüm dikkatini Ukrayna'daki günlük çatışmalara yönlendirdiğini duyurdu. Kremlin'e yakın kaynaklar ise Putin'in çatışmaları günlük kontrol ettiğini ve talimatlar verdiğini iddia ediyor.

Donbass'ı Kırım gibi ilhak edecekler

ABD'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcisi Michael Carpenter, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda işgal ettiği bölgeleri "düzmece referandumlarla" ilhak etmeye hazırlandığını öne sürdü. Washington'da açıklamalar yapan Carpenter, "Son gelen güvenilir haberlere göre Rusya Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni ilhak etmeye çalışacak" dedi.

Rusya, Azovstal'da saldırı başlattı

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'de Azovstal Metalürji Fabrikası'nda tahliyeler nedeniyle uygulanan ateşkesi ihlal eden Ukrayna güçlerine yönelik saldırı başlattıklarını duyurdu. Rus yetkili, "Fabrika sahasındaki bodrumlardan çıktılar, sahada ve fabrikanın binalarında atış pozisyonuna geçtiler. Rus ordusu da bu atış pozisyonlarını imha etmeye başladı" dedi.

İsrail, Lavrov'dan özür bekliyor

Rusya-Ukrayna savaşı ikinci ayında da tüm şiddetiyle devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Nazi lideri Adolf Hitler ile ilgili açıklamaları İsrail ile ilişkilerinde krize neden oldu. Lavrov, Hitler'in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü ve "En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi" sözleri üzerine İsrail'den flaş bir açıklama geldi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, "Bu tür yalanlar, Yahudileri tarihte kendilerine karşı işlenen en korkunç suçlarla suçlamayı amaçlıyor" ifadelerini kullanarak, "Yahudi halkına uygulanan Holokost'un siyasi amaçlarla kullanılmasına derhal son verilmelidir" dedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, "En büyük Yahudi karşıtları, Yahudilerdir" dediği için Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan özür isteyen İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'e tepki gösterdi. Batı'nın Ukrayna'da hala neo-Nazi olup olmadığını tartıştığı kaydedilen açıklamada, buna delil olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Yahudi kökenli olmasının gösterildiğine dikkat çekildi.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın