Prens Selman'ın hackleme skandalına yanıt geldi! Bezos'tan anlamlı paylaşım

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden 5 ay önce, gazetecinin çalıştığı Washington Post’un patronunun telefonunu 'hacklettiği' iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Çok konuşulan haberin ardından Jeff Bezos'tan MbS'ye yanıt niteliğinde anlamlı bir paylaşım geldi.

Prens Selman'ın hackleme skandalına yanıt geldi! Bezos'tan anlamlı paylaşım

The Guardian gazetesinin özel haberine göre, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın WhatsApp hesabından gönderilen bir video mesajıyla aynı zamanda alışveriş sitesi Amazon’un da sahibi olan Washington Post gazetesi patronu Jeff Bezos’un cep telefonu hacklendi.

Gazetenin olayı soruşturan uzmanlara dayandırdığı haberde, Bezos’un telefonununa bin Selman’ın şahsi hesabından yollanan mesajın 'çok büyük ihtimalle' zararlı kod içerdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Gazete 1 Mayıs 2018’de gönderilen mesajın ardından Bezos’un hesabından büyük çapta verinin indirildiği iddiasına yer verdi.

Haberde, hack olayından 5 ay sonra Kaşıkçı cinayetinin işlendiğine, 9 ay sonra da ABD’de yayımlanan bulvar gazetesi National Enquirer’da Bezos’un özel hayatına ilişkin haberlerin yayımlanmaya başladığına dikkat çekildi.

Haberde bulvar gazetesinin sahibi şirketin yöneticisi David Pecker ile bin Selman arasındaki yakın ilişkinin de altı çizildi.

The Guardian, uzmanların, Suudi Prensin bu hamleyle Washington Post gazetesinin kendisine yönelik eleştirilerinin önünü kesmeye çalışmış olabileceği değerlendirmesinde bulunduğunu vurguladı.

Haberde, bin Selman’ın dünyanın en zengin kişisi olarak gösterilen Bezos’u hedef aldığının ortaya çıkmasının 'Wall Street’ten Silikon Vadisi'ne kadar şok dalgaları yaratacağı' değerlendirmesine de yer verildi.

JEFF BEZOS'TAN ANLAMLI YANIT

The Guardian gazetesinin haberinin ardından Suudi Arabistan "“Bay Jeff Bezos'un telefonunun hacklenmesinin arkasında Suudi Arabistan Krallığı'nın olduğunu ileri süren son medya raporları saçma.  Tüm gerçekleri ortaya çıkarabilmemiz için bu iddiaları soruşturma çağrısı yapıyoruz" ifadeleri kullanıldı." açıklamasında bulundu. 
Suudi Arabistan'ın yalanladığı olayla ilgili Washington Post’un patronu Jeff Bezos'tan konuyla ilgili bir paylaşım geldi. İddialarla birinci dereceden ilişkilendirilen Cemal Kaşıkçı cinayetine göndermede bulunan Bezos Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'le fotoğrafını paylaştı.


 

Tüm Dünya haberleri için tıklayın