Macron siyaseti bırakıyor mu? Sürpriz açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde şiddet ve ırkçılığı üst seviyede olduğunu doğrularken, 2022 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, 'O gün yaşanacak şartlara göre belki de aday olamayacağını' ifade etti.

Macron siyaseti bırakıyor mu" Sürpriz açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde şiddet ve ırkçılığı üst seviyede olduğunu doğrularken, 2022 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, "O gün yaşanacak şartlara göre belki de aday olamayacağını" ifade etti. 

Sabah'ta yer alan haberde İslam'ı hedef alan açıklamaları nedeniyle dünya genelinde büyük tepki toplayan ve ülkesindeki krizleri yönetemeyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2022 seçimlerinde aday olmayabileceğini açıkladı.

MACRON SİYASETİ BIRAKIYOR MU?

2017'de yapılan seçimle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Macron, internet üzerinden yayın yapan Brut medyasına gündeme ve iki yıl sonraki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 2022 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm seçenekleri açık tuttuğunu söyleyen Macron, "O gün yaşanacak şartlara göre belki de aday olamayacağını" ifade etti. İki yıldır Sarı yeleklilerin protestolarına sahne olan ve son olarak güvenlik yasa tasarısı nedeniyle karışan ülkede halkın Macron'a olan güveni iyice azaldı. Macron, Kovid-19'u da iyi yönetemediği için ağır şekilde eleştiriliyor.

IRKÇILIK İTİRAFI

Son günlerde ülkede yaşanan polis şiddetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Macron, "Şiddete başvuran polislerin cezalandırılması gerekiyor. Fransa'da toplumda da şiddet ve ırkçılık var. Bu bir gerçek" dedi. Macron, "Ten rengi beyaz olmayan kişilerin (polis tarafından) daha fazla kontrol edildiği doğru" şeklinde konuştu.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın