Kremlin'den 'Suudi Arabistan ile petrol görüşmesi yürütülmüyor' açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Suudi Arabistan arasında petrol piyasalarına dair görüşmelerin yürütülmediğini söyledi. Rusya ile Suudi Arabistan'ın petrol üretiminde ek kesinti konusunda uzlaşamaması sonucu fiyatların son 4 yılın en dibine inmiş ve yüzde 30 oranındaki düşüş, 1991 Körfez Savaşı'nın başlangıcından beri bir günde yaşanan en büyük düşüş olmuştu.

Kremlin'den 'Suudi Arabistan ile petrol görüşmesi yürütülmüyor' açıklaması

AA

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan yönetimi arasında bir görüşmenin planlanmadığını belirtti.

Rusya ile Suudi Arabistan arasında çeşitli görüş ayrılıklarının bulunabileceğini dile getiren Peskov, “Suudi Arabistan'la petrol piyasalarına dair görüşmeler yürütülmüyor. Ancak ülkelerimiz arasındaki ilişkinin genel durumu sayesinde, gerektiği durumda etkili bir görüşme sürecine girebiliriz.” diye konuştu.

Suudi Arabistan liderliğindeki Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütüyle (OPEC) Rusya önderliğindeki bazı OPEC dışı petrol üreticisi ülkeleri arasındaki üretim kısıntısı anlaşması bugün sona ermişti.


Başkan Erdoğan: Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur!

Abd'li sanatçı Della Miles'dan Milli dayanışma kampanyasına destek

Bakan Albayrak'tan işverene ve işini kaybeden vatandaşlara videolu mesaj!

Salgın için toplanan yardıma böyle el koydular!

Tüm Dünya haberleri için tıklayın