KKTC'ye petrol tehdidi! Binlerce ton petrol Akdeniz'e sızdı...

Suriye'nin Lazkiye kentindeki bir santralden sızan 15 bin ton petrol, KKTC kıyılarına yaklaştı. Türkiye, KKTC'ye ekip gönderiyor.

KKTC'ye petrol tehdidi! Binlerce ton petrol Akdeniz'e sızdı...

Suriye kaynaklı bir petrol sızıntısının Karpaz kıyısına doğru ilerlediği yönündeki haberler üzerine KKTC'de kriz masası kuruldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bir çevre felaketine fırsat vermeden elimizdeki tüm imkanları seferber ederek gerekli tedbirleri alıyoruz. Hedef kirliliğin kıyıya vurmadan açık denizde kontrol edilmesi" dedi.

RÜZGAR YÖN DEĞİŞTİRDİ

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile konuyu ele aldıklarını ve petrol sızıntısıyla ilgili istişare içinde olduklarını belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gerekenlerin yapılacağını kaydederek, "Suriye kaynaklı petrol sızıntısı konusundaki gelişmeleri yakından izliyoruz" dedi. KKTC Başbakanı Ersan Saner, Suriye'den kaynaklanan sızıntıyla ilgili Başbakanlık'ta bir kriz masası kurulduğunu belirtti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün gece yaptığı açıklamada "Rüzgarın yön değiştirmesiyle şimdilik durum lehimize dönmüştür. Sızıntının Karpaz bölgesine intikali riski en azından şimdilik azalmıştır" dedi.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın