İsrail Rusya'yı mı vurdu? Suriye'deki Rus donanması üssünden dumanlar yükseldi

İsrail'e ait savaş uçaklarının 8 Kasım tarihinde Suriye'nin Tartus kentine düzenledikleri hava saldırısından sonra Tartus Limanı'ndaki Rus donanma üssünden dumanlar yükseldi. Akıllara İsrail'in Tartus'u vurma ihtimali gelirken, Rus uzmanlar, limandaki dumanların bir görüş engelleme dumanı olabileceği tahmininde bulundu.

İsrail Rusya'yı mı vurdu" Suriye'deki Rus donanması üssünden dumanlar yükseldi

Star

İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, 8 Kasım'da Suriye'de rejim kontrolündeki Humus ve Tartus kentlerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Star'da yer verilen habere göre, Rejim kaynakları, Rus ve rejim hava savunma sistemlerinin saldırıları engellediğini duyurdu.

Askeri bir kaynak SANA'ya verdiği demeçte, İsrail'in Pazartesi akşamı Lübnan yönünden Suriye'ye hava saldırıları düzenleyerek Humus ve Tartus bölgelerindeki bazı noktaları hedef aldığını söyledi.

İSRAİL RUSYA'YI MI VURDU?

Ancak ortaya çıkan yeni görüntülerde, Tartus'taki Rus Donanması üssünden dumanlar yükseldiği açık bir şekilde görülüyor. Dumanın birkaç yüz metreye yayılmış olması, ciddi bir sorun olduğunu açıkça gösteriyor.

Uzmanlar söz konusu dumanın bir yangın veya patlamanın bir sonucu olduğunu tahmin etse de, duman merkezlerinin uzaklığı farklı soruları da beraberinde getirdi.

Rus basınında Avio.pro'da yer alan bir uzman görüşünde, "Herhangi bir yangın belirtisi yoktur, ayrıca dikkat ederseniz, duman, yabancı savaş gemilerinden limanın görünürlüğünü engellemek için yapılıyor olabilir. Bunun neyle bağlantılı olduğunu tahmin etmek zor, ancak Rus ve rejim güçlerinin gemilerin ve uçakların keşif yapmasını engellemeye çalışmış olması muhtemel." ifadeleri yer aldı.

Rus tarafı bölgede herhangi bir askeri tatbikat olduğunu açıklamamıştı ve Tartus limanındaki durumla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın