İşgalci Ermenistan ordusu Gence ve Mingaçevir'e füze saldırısı düzenledi

İşgalci Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence ve Mingaçevir'de sivillere yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. Ayrıca gece saatlerinde düzenlenen saldırıda 45'ten fazla kişi de yaralandı.

İşgalci Ermenistan ordusu Gence ve Mingaçevir'e füze saldırısı düzenledi

İşgalci Ermenistan ordusu gece saatlerinde Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence ve Mingaçevir'de sivilleri hedef aldı. Füzeli saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken, 45'ten fazla kişi de yaralandı.

AA'da yer alan habere göre, başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun gece saatlerinde Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği belirtildi.

Sivillerin bulunduğu bölgelere atılan füzelerden birinin çok katlı binaya isabet etmesi sonucu 13 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği, 45'ten fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Ermenistan'ın saldırısında çok sayıda ev, iş yeri ve aracın da zarar gördüğü bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı Hikmet Hacıyev sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda işgalci Ermenistan'ın ateşkesi yok sayarak, Azerbaycan'ın Gence ve Mingaçevir kentlerine füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Hacıyev yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, terör ve savaş suçları uygulamalarını sürdürüyor."
"Azerbaycan'ın Gence ve Mingaçevir şehirleri füze saldırılarına uğradı. Yaralılar ve hasar tespit çalışmaları yapılacak."

İşgalci Ermenistan yine sivilleri hedef aldı. İşte Gence'ye düzenlenen saldırının görüntüleri...

İşgalci Ermenistan'ın Gence'deki vahşetinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

AZERBAYCAN HAVA SAVUNMA GÜÇLERİ, MİNGEÇEVİR'E ATILAN FÜZELERİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, 01.00 civarında Mingeçevir'deki hidroelektrik santralinin Ermenistan ordusunca hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, füzelerin Azerbaycan hava savunma güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

TÜRKİYE'DEN İŞGALCİ ERMENİSTAN'IN SALDIRILARINA TEPKİLER 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı Twitter'dan, işgalci Ermenistan'ın saldırılarına sert tepki göstererek, Türkiye'nin dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğunu bir kez daha belirtti.

Çelik yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence’ye yapılan saldırılar insanlık suçudur."
"Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak."
"Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir."
"Cumhurbaşkanımızın #Azerbaycan’lı kardeşlerimizin daima yanında olacağımıza dair iradesi ile “tek millet iki devlet” olarak sonuna kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin hukukunu savunacağız."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ermenistan'ın ateşkese rağmen savaş suçu işlemeye devam ettiğini belirtti.

Kalın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır."

ADALET BAKANI GÜL'DEN ERMENİSTAN'IN SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILARINA TEPKİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlediği füze saldırılarına tepki gösterdi.

Bakan Gül, şu değerlendirmede bulundu:

"Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak."
Tüm Dünya haberleri için tıklayın