İran, İsrail'i alenen tehdit etti: Saldırmak için yanlış bir hareketlerini bekliyoruz

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, İsrail'in ülkesine yönelik tehditlerine karşılık, 'Hakikat şu ki; Siyonist rejimi yok etmek için yanlış bir hareketlerini bekliyoruz.' dedi.

İran, İsrail'i alenen tehdit etti: Saldırmak için yanlış bir hareketlerini bekliyoruz

AA

İran basını, İsrail'e ait bir denizaltının Süveyş Kanalı'nı geçerek Kızıldeniz'e ulaştığını ileri sürdü.

AA'nın İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyine bağlı "Nournews"in haberinden aktardığına göre, 4 Ağustos'ta "gizli şekilde" Süveyş Kanalı'ndan geçen bir İsrail denizaltısı Kızıldeniz'e ulaştı.

Denizaltıya eskortluk eden 2 muhrip İsrail gemisinin de Süveyş Kanalı'nı geçtiği iddia edildi.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in ülkesine yönelik tehditleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Siyonist rejimin yöneticilerinden birinin sözleri, bazılarında böyle bir düşünce (İsrail'in İran'a saldıracağı) oluşturmuş olabilir. Ancak hakikat şu ki; Siyonist rejimi yok etmek için yanlış bir hareketlerini bekliyoruz."

İsrailli iş insanı Eyal Ofer'in sahibi olduğu İngiltere merkezli Zodiac Maritime Denizcilik Şirketine ait Liberya bandıralı "Mercer Street" adlı petrol tankeri, 29 Temmuz'da Tanzanya'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderken Umman Denizi'nde saldırıya uğramış, saldırıda biri İngiliz, diğeri Rumen 2 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail ile İngiltere, insansız hava aracıyla düzenlendiği belirtilen saldırının arkasında Tahran'ın olduğunu ileri sürmüş, İran ise suçlamaları reddetmişti.

İsrail Başbakanı Bennett 3 Ağustos'ta olayla ilgili yaptığı açıklamada, ülkesinin İran'a karşı tek başına harekete geçebileceğini ifade ederek "Bütün Orta Doğu'yu ateşe verirken Tahran'da sakince oturamazlar. Bu iş bitti." demişti.

İsrail Savunma Bakanı Gantz da ülkesinin İran'a askeri saldırıya hazır olduğunu söylemişti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Gantz'ın 6 Ağustos'taki telefon görüşmesinin ardından ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, bundan sonra atılacak adımlar noktasında ortak hareket edileceği belirtilmişti.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın