İndirdiği uygulama ile tüm varlığını saniyeler içerisinde kaybetti

Kripto para hırsızlıklarına bir yenisi daha eklendi. ABD'li Philippe Christodoulou'nun telefonuna indirdiği uygulama saniyeler içerisinde cüzdanını boşalttı. Hesabındaki parayı kontrol etmek isteyen talihsiz adam Bitcoin'in bugünkü değeriyle yaklaşık 8,5 milyon Türk lirasını dolandırıcılara kaptırdığını acı bir şekilde öğrenmiş oldu.

İndirdiği uygulama ile tüm varlığını saniyeler içerisinde kaybetti

Kullanıcı sayısı her geçen gün artan kripto paranın, dolandırılma vaka sayıları da o oranda artış gösteriyor. Son olarak telefonuna indirdiği uygulamanın ardından tüm varlığını kaybeden Philippe Christodoulou da kripto para mağdurları arasına katıldı.

Kripto paralarını Trezor marka flash bellek benzeri bir fiziksel cüzdanda taşıyan Philippe Christodoulou, aynı isimli bir uygulamayı telefonuna indirdi. Değerlendirme puanı yüksek olan uygulama güven verse de sonuçları aksine sebebiyet verdi.

600 BİN DOLAR SANİYELER İÇERİSİNDE ERİDİ

Uygulamaya giriş yapan Christodoulou neye uğradını şaşırdı. Saniyeler içerisinde tüm varlığını kaybeden talihsiz adam, uygulamanın sahte olduğunu o an anladı. 600 bin dolar değerindeki Bitcoin'lerini kaybeden Christodoulou, Apple müşteri hizmetlerini aradı.

Bir temsilci konuyu yöneticisine ileteceğini belirtirken Christodoulou, Apple'a ve FBI'a ayrı ayrı başvurularda bulundu.

"ONLARA DUYDUĞUM GÜVENE İHANET ETTİLER"

Yaşadıklarını Washington Post'a anlatan Christodoulou, hırsızlardan çok Apple'a öfkeli olduğunu belirterek, App Store'un güvenilir bir uygulama mağazası olarak pazarlandığını, her uygulamanın burada kullanıcılara sunulmadan önce değerlendirmeden geçtiğini söyledi.

Geçmişte sadık bir Apple müşterisi olduğunu da belirten Christodoulou, "Onlara duyduğum güvene ihanet ettiler. Bu Apple'ın yanına kalmamalı." diye konuştu.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın