İfade özgürlüğü afişle bitti!

Fransız adaleti! Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerin “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirildiği Fransa'da Macron'u Adolf Hitler'e benzeten afişlere soruşturma açıldı.

İfade özgürlüğü afişle bitti!

Fransa'nın güneyinde, Var vilayetinin Toulon ve Seyne-sur-Mer kentlerinde yol üzerinde yer alan reklam panolarındaki afişlerde Michel-Ange Flori, koronavirüs tedbirlerini eleştirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Macron'u Hitler'e benzeterek karikatürize etti. "İtaat et, aşı ol!" sloganının yer aldığı afişlerin üzerine daha sonra spreyle "Utan" ifadesi yazıldı. Toulon Savcısı Bernard Marchal, Flori hakkında kamusal alanda hakaret etmekten soruşturma başlattı. Flori daha önce astığı 350 kadar muhalif afiş ile tanınıyor.

KARİKATÜRLERE İTİRAZ ETMEK BİLE SUÇ

Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri defalarca yayımlayan Charlie Hebdo dergisi siyasal olarak destek görmüş, karikatürlere karşı çıkan Müslüman aileler sınırdışı edilmekle tehdit edilmişti. Karikatürler 'ifade özgürlüğü' kisvesiyle devlet binalarına yansıtılmış, hatta Fransa İçişleri Bakanı Darmanin bu karikatürlerin ders olarak okutulmasının bile mümkün olduğunu ifade etmişti.

Tüm Dünya haberleri için tıklayın